Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
KABLE KTÓRE IDĄ DO GAŹNIKA - POMOCY???
Autor Wiadomość
Patryk601
Gość
Wysłany: 2005-01-23, 21:08   

Cześć!

Mam problem do gaźnika w 1.3 (warbi) i chyba w trabie tak samo przychodzą kable podłączeń jest 4:

1. coś od przepustnicy
2. płytka grzewcza
3. zawór magnetyczny czy coś takiego
4. jakiś kabelek też tam gdzieś wchodzi

TAKI MÓJ PROBLEM ŻE NIE WIEM KTÓRY GDZIE PODŁĄCZYĆ A CO NAJLEPSZE TO JEDNEGO MI BRAKUJE BO MAM TYLKO 3 DO WPIĘCIA.

CZY KTOŚ MOŻE MI FOCHOWO OKREŚLIĆ LUB PRZEDSTAWIĆ KTÓRY CO I GDZIE PODŁĄCZYĆ I SKĄD ONE TAM PRZYCHODZĄ PONIEWAŻ JAK PISZĘ JEDNEGO MI BRAKUJE A JEŚLI KTOŚ BY BYŁ TAKI DOBRY I WYTŁUMACZYŁ MI KTÓRY DO CZEGO SŁUŻY.

BŁAGAM POMOCY BO ZWARIUJE Z TYM AUTEM

POZDDRAWIAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!

twe
Gość
Wysłany: 2005-01-24, 21:10   

WItam.
Sorry, że podłączam się do tematu, ale mam ten sam problem tyle, że w silniku 1,1.
Jeżli ktoś byłby tak łaskaw i spojrzał w swoim aucie na kabelki wychodzące z gaźnika i napisał, jakie kolory są do nich podłączone.
Przewody, które mnie interesują to:
żółty wychodzący z lewej strony gaźnika (patrząc od przodu samochodu) obok przepustniy;
jakiś taki przezroczysty wychodzący z prawej strony gaźnika;
czrwony wychodzący spod spodu gaźnika (z jeża?);
no i na koniec: jaki kolor przewodu trzeba podłączyć do baryłki, która znajduje się z przodu gaźnika w dolnej jego części.
Liczę na Waszą pomoc, Siostry i Bracia Trabanciarze.
Z góry dzękuję.

Patryk601
Gość
Wysłany: 2005-01-24, 22:36   

JA TO BYM DODAŁ ŻE TEN PIERWSZY CO U CIEBIE JEST ŻÓŁTY Z LEWEJ TO U MNIE JEST CZERWONY - TERAZ TO JUŻ NAPRAWDĘ TRAGEDIA

LUDZIE BO W DESPERACJI COŚ ZROBIĘ I GO SKRZYWDZĘ

twe
Gość
Wysłany: 2005-01-26, 23:13   

Hey! Ludziska!
Nikt tu nie wchodzi, czy nie macie Trabantów 1,1?
Pomoglibyście w potrzebie.
pozdr.

Grzegorz B.(bolek)Katowic
Gość
Wysłany: 2005-01-27, 00:23   

Witam!!
może zaczne od tego"przezroczystego" w trabiku łączy się z białym,który idzie z tą samą wiązką co przewody do rozrusznika,żółty"od przepustnicy"-z żółtym który idzie od modułu(dwa kable w czarnej"izolacji"),a drugi z tych dwuch od modułu do"baryłki",czerwony od jeża z grubym,czerwonym z tej samej wiązki co biały do"przezroczystego"
:)))
czy to zrozumiale ująłem??
powodzenia
PS.ja dziś to robiłem,bo zmieniałem w swoim trabanciku silnik:D
PozDDRawiam

twe
Gość
Wysłany: 2005-01-27, 00:44   

Wielkie dzięki,
Wróciłeś mi wiarę w ludzi.
pozdr.

Ra-v
Gość
Wysłany: 2005-02-06, 00:06   

Dzięki Bolek za instrukcję tylko jeszcze u mnie w 1,1 został mi jeden wtyk - patrząc od przodu znajduje się on z lewej strony gażnika u dołu obok tej "baryłki" - jest to taki mały zagięty w bok styk - co tam ma być podłączone?
jeśli można to prosiłbym o podanie kolorów kabelków idących do 2 czujników w głowicy przed gażnikiem i tych idących do czujników pod aparatem zapłonowym.
Z góry ogromne Thanks!
P.S. U mnie ten od przepustnicy też jest czerwony. I prosze jeszcze może trabanciarzy którzy mają nieruszaną od nowości instalację czy ten schemat jest poprawny?

twe
Gość
Wysłany: 2005-02-06, 20:04   

7.
Na czujniki w głowicy idą: zielony (pierwszy czujnik od lewej patrząc z przodu samochodu), żółty (drugi czujnik).
Na czujnik pod aparatem idą 2 sztuki - niebiesko-czarny i niebiesko-zółty i jeszcze obok niebiesko-czerwony.
Tak jest u mnie, ale nie dam glowy, czy coś nie było zminiane w instalacji, bo do jeża amiast czerwonego mam podłączony niebieski.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi