|
jaki wał w roczniku 77 ? |
| Autor |
Wiadomość |
Magik
Gość
|
Wysłany: 2005-02-06, 10:53
|
|
|
| mam namiar na gościa z nowym wałem, z tym że nie wiem jakiego typu mam wał w swoim autku. Dodam że silnik na pewno jest oryginalny. Na razie jest żyleta i dlatego jeszcze do niego nie zaglądałem. Czy ktoś z was mógłby mi pomóc? Czy może on mieć bolec na środkowym łożysku? |
|
|
|
 |
Karol "MaxXx&
Gość
|
Wysłany: 2005-02-06, 11:27
|
|
|
Nowy wał pojawił się w 84 - jest lepszy ze względu na trwałość i wibracje. Nowy chyba nie ma wypustek wobec czego pasuje do nowego karteru z rowkami). W razie czego chyba usczelkę labiryntową idzie zmienić.
Poprawcie mnie jeśli się mylę.
Swoją drogą to niezly rarytasik udało Ci się namierzyć - ile za niego śpiewa? |
|
|
|
 |
Karol "MaxXx&
Gość
|
Wysłany: 2005-02-06, 11:35
|
|
|
| miało być >starego kartera :) |
|
|
|
 |
Magik
Gość
|
Wysłany: 2005-02-06, 13:40
|
|
|
| jeszcze nie wiem za ile, ale wiem że jest |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2005-02-06, 14:01
|
|
|
NO TO SZYBKO ŚMIGAJ DO GOŚCIA BO MOŻE SIĘ OKAZAĆ ŻE SPRZEDA CI ZA 200PLN albo i mniej, a wtedy jestes do przodu drugie tyle conajmniej, bo po tyle takie cudeńka chodzą.
Wał starego typu wlazł do kartera nowego typu bez żadnych przeróbek - jednak uwaga! jeżeli już decydujecie się na taki mix to tylko na nowym karterze - używany może byc już wyjechany i wałek starego typu nie będzie ładnie siedział. |
|
|
|
 |
Karol "MaxXx&
Gość
|
Wysłany: 2005-02-06, 16:23
|
|
|
| raczej stawidła nie będą trzymać paliwa |
|
|
|
 |
Maciek
Gość
|
Wysłany: 2005-02-06, 21:05
|
|
|
| Ja mam stary wał w nowych (typ) karterach. Tylko musiałem usunąć z środkowych łożysk wału coś na kształt zimeringów (jakieś uszczelniacze?). Zrobiłem już 3500km i na razie jest wszystko O.K. |
|
|
|
 |
Zbyszek 601
Gość
|
Wysłany: 2005-02-07, 11:26
|
|
|
| Jak się okaże, że ten wał jest nowego typu, i faktycznie jest nowy, najlepiej w pudełku itp, to weź go. Ja mam fabrycznie nowy wał starego typu (w pudełku, zakonserwowany), i chętnie się wymienię na wałek nowego typu (w autku mam nowe kartery '90 rok). Pozdrawiam, i w razie czego daj znać. |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2005-02-07, 15:32
|
|
|
| Potwierdzam słowa Maćka - ja mam stary typ wału + nowy karter i chodzi cacy. |
|
|
|
 |
|
|