Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Trabi 1.1 - wymiana "łapki" od sprzęgła!!!
Autor Wiadomość
Paweł Rogala
Gość
Wysłany: 2005-02-03, 10:47   

Witam! Mam problem gdyż ułamała mi się "łapka" od sprzęgła (tam gdzie się mątuje linkę) i w zwiozku z tym mam pytanie! Czy można wymienić łapkę bez rozbierania skrzyni tzn. bez odkręcania skrzyni od silnika? Jeśli ktoś znalazłby chwilkę na napisanie odp. to byłbym bardzo wdzięczny!!! Pozdrowienia dla wszystkich...

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2005-02-03, 16:04   

Ja kupiłem skrzynie ze spawaną łapką i nie wydaje się że ten kto spawał (spawał nie wmieniał na nową)wyciągał skrzynię Przy spawaniu trzeba pamiętać o odłączeniu akumulatora bo mogą się pojawić niespodzianki
Pozdrawiam

qba_601
Gość
Wysłany: 2005-02-03, 17:39   

niestety nie da rady wyjac lapy nie odkrecajac skrzyni od silnika .....
jak by sie dalo to moj by nie stal :)

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-02-03, 18:20   

Warto chyba w tym momeencie przerobić łapkę na tuningową (dłuższą, lżej chodzi).Wiem że robili to panowie na Modlińskiej.Pzdr. P.S. Mój też stoi, bo od 2 tygodni nie ma OC. Byłem pewien, że jest do 14 lutego.Sic.

blaz
Gość
Wysłany: 2005-02-03, 19:58   

to lepiej zazplac bo jak ci odsetki nalicza albo skieruja sprawe do sadu to niewesolo bedzie

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2005-02-04, 20:06   

...a teraz sporo liczą i mają juz połączone w sieć: wydzial komunikacji firmy ubezpieczeniowe(ponoć wszystkie) i policję więc trudno liczyć że da się ukryć Nawet złomować się nie da bez aktualnego OC
Pozdrawiam

blaz
Gość
Wysłany: 2005-02-04, 23:08   

e no zlomowac to chyba sie da, co tam oc do zlomowania, tylko nie mozna oc rozwiazac jak sie na zlom nie pojedzie

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2005-02-05, 17:35   

Mnie w listopadzie 2004 bez OC nie chcieli przyjąć fury(126P)Znajomy zostawił na złomie 125P a po 3 miesiącach dostał pisułę z PZU co do uregulowania zaleglości za OC To są fakty Na złomie gościu powiedział że z dniem wejścia do Unii E. przepisy się zmieniły (czyli maj 2004)i bez aktualnego OC nie przyjmie nawet rowerka(!)
Pozdrawiam

Luker
Gość
Wysłany: 2005-02-10, 21:23   

No a mi wczoraj lapka sie zlamala. Co za debul wymyslil tam otwor(bo wlasnie na nim sie polamalo). Generalnie 1,5 godzinki roboty, trzeba wykrecic chlodnice , zdjac kopulke , kable porozlaczac. Potem tylko wjazd ze spawara (akurat robilem to elektrodowka) ladnie ten spaw zrobic (zalalem go spawem , ze hej) i zlozyc do kupy. Nie wiem jak mi to dlugo wytrzyma , ale jak na razie rewelka.

Mam jeszcze tylko jedno pytanko. Odnosnie tych tuningowanych lapek : o ile dluzsze musza byc zeby wogole sprzeglo lapalo ?

No i jeszcze jedno: przy lapce , a raczej nad jej oska jest jakies plastikowe zaslepienie ? Od czego to jest , bo scierwo nie chcialo mi wczoraj wyjsc. Moze to od prowadnicy tej lapy i moze bez rozkrecania skrzyni daloby sie wtedy lape wyjac ???

Pozdrawiam

JaJer
Gość
Wysłany: 2005-02-11, 08:24   

Nie da się wyjąć łapy bez odłączenia skrzyni od silnika!
I to tyle nie ma co sie zastanawiać NIE i NIE!
Pozdrawiam.

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-02-11, 15:17   

Skoro mówicie, że się nie da to tak jest i wobec tego do wieczornego paciorka będę dołączać intencję, żeby mi się łapka nie ułamała (oprócz wachaczy i kilku innych gadżetów). Co do tej "tuningowej" łapki to muszę się przejechać do wulkanizatora u którego pracuje koleżka, co wcześniej robił na Modlińskiej(Piotrek) i otrzymać szczegółowe informacje. Jakby co, to koleś szuka traba 1,1, najlepiej od emeryta.Pzdr.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi