Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
dystanse gdzie kupic??
Autor Wiadomość
Luker
Gość
Wysłany: 2005-01-04, 00:48   

To był żart , pewnie dałoby sie założyc jakies normalne oponki na to , niski profil i 175 szeroki papec, i fajny skos na boku oponki ... 8 cali przesadzilem ...

szkielu
Gość
Wysłany: 2005-01-07, 22:35   

Ja maiłem założone 10mm dystanse. Szpilki tego nie przeżyły. Tokarz płakał tocząc kolejne szpilki
Odpuściłem sobie. Łamiące sie podczas jazdy długie szpilki psuja konfort podróży. W końcu ile mozna się zastanawiać kiedy koło odpadnie?

Bigos
Gość
Wysłany: 2005-01-09, 15:48   

8 cali to moim zdaniem nie jest przesada , ale mowa o 13stkach, ja mam zamiar teraz takie wsadzić , myśle żę sie mi uda?!!

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2005-01-10, 11:31   

Hmm. Czemu wam tak te szpilki scinalo? Czy dystanse byly centrowane na otworze centrujacym?

wally
Gość
Wysłany: 2005-01-10, 18:13   

pewnie wasze ucięte szpilki to były jakieś zrobione we własnym zakresie i pewnie dltego niewytrzymały, z tego co wiem to zarowno szpilki jak i nakrętki muszą posiadać homologacje, niewspominając już o krążkach dystansowych. Wierzcie mi że nie warto narażac zdrowia a może i życia dla kilku papierków. A tak nawiasem to moim zdaniem dystans wiekszy niż 40 mm na stronę to przesada, pozdro

Psikus
Gość
Wysłany: 2005-01-11, 23:55   

dorabiane szpilki?? w zyciu NIE. wolalbym wydac 100 na kpl szpilek omp naprzyklad, ale miec spokojna glowe ze sie nie urwia.

Luker
Gość
Wysłany: 2005-01-12, 18:14   

Psikus swieta prawda. Powiedz mi tylko gdzie takie cus mozna nabyc... Szukalem , szukalem i sie nie doszukalem .Sa jakies tam , ba nawet sparco i innych renomowanych producentow , jednak braqje mi podstawowych danych . Srednica radelka, bo wiadomo , gwint sie dopasuje. Niestety , zazwyczaj jak pytam w mailu o szpile do traba nie dostaje odpowiedzi , bo sami pewnie nie znaja tych wymiarow, wiec jak ktos takowe posiada , to poprosze.

Inna sprawa, jak te wszystkie wymogi maja sie do nab. Wiem , ze trzeba miec na uwadze bezpieczenstwo, ale jak tu skombinowac nabe do trampka i jakies nietypowej kierownicy ? Jak Wy sie na to zaopatrujecie ? Przeciez na kierownicy nie ma az takich naprezen(tzn. na nabie). Jezeli ktos ma jakies sugestie z czego powinna byc zrobiona taka naba prosze o info.
Pozdrawiam

szkielu
Gość
Wysłany: 2005-01-12, 18:56   

Ja też szukałem oryginalnych szpilek. I moge dalej szukac do woli. Przy felgach 6" x 13 szpilka jest nie do kupienia. Musi być dłuższa o ponad 1,5 cm od warczyburgowskiej. Szczególnie,że trzeba dystanse dołożyć na przód - inaczej nie skręcisz kół. Jak ktoś ma namiary na miejsce gdzie można kupić taki szpile to poprosze.

Luker
Gość
Wysłany: 2005-01-12, 20:24   

Hmm , ostatnio widziałem takie szpile na tuning.pl , ceny odstraszajace. Ale przynajmniej widac, ze to jest dostepne. Masz tam kilka wymiarow, sa chyba nawet takie o dlugosci ponad 60 mm, chyba wlasnie omp. Ale ja nie wiem jaka jest srednica radelka i dupa blada, bo bez tego ani rusz, nakretke dobierzesz sobie , bo tam sa rozne wersje , z roznymi gwintami . Wybor w brud, ale nie wiadomo co ...

Pozdrawiam.
To nie jest reklama , jakby co... Tylko informacja , gdzie ew. mozna czegos tam szukac. Generalnie drożyzna !!!

Psikus
Gość
Wysłany: 2005-01-13, 00:03   

A szukales po sklepach, ktore maja jakies czesci do sportu?niewiem,jakie sa w waszych miejscach zamieszkania, ale generalnmie w GT oglasza sie duzo takich z roznych regionów kraju. Szkielu : jaka jest zaleznosc pomiedzy szerokoscia felgi a dlugoscia szpilki?? a co do szpilek do dystansow, nie sadze aby w dystans miala byc wprasowana szpilka koniecznie do traba, szpilka od vyle czego byle na dlugosc byla dobra i srednica pasowala. a szpilkiomp ma kumpel w fielcie zalozone, i sa dluuuugie dosyc.

szkielu
Gość
Wysłany: 2005-01-19, 00:01   

Mnie też wydawało sie że nie ma zależności między szerokością felg i długością szpilek. miałem racje -> wydawało mi się

Psikus
Gość
Wysłany: 2005-01-20, 21:44   

wniosek taki, ze od szerokosci felgi zalezy szerokosc tej czesci ktora dochodzi do piasty............hm...........mozliwe.

Luker
Gość
Wysłany: 2005-02-10, 21:41   

A ja dalej o szpilach, niech ktos wezmie suwmiarke w dlon i zmierzy, bo ja takowego narzedzia mierniczego nie posiadam. Juz mam kilka kontaktow na atestowane szpile nawet takie o dl 80 mm (szok), ale nie znam srednicy radelka, albo jeszcze inaczej. Od jakiego innego auta pasuja szpilki do naszych trampkow.

Ps. W odpowiedzi na maila z zaptaniem o szpilki koles napisal: "A czy trabant nie ma czasami srob , a nie szpilki ?"

Kolo chyba na oczy tramborgini nie widzial, hehe :D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi