|
[1,1] Syf pod korkiem oleju |
| Autor |
Wiadomość |
Fikus
Gość
|
Wysłany: 2005-01-03, 12:22
|
|
|
| Powiedzcie mi co oznacza syf ktory gromadzi mi sie pod korkiem wlewu oleju. syf jest koloru zielono zoltego. jest to powazne? cos moze z silnikiem? |
|
|
|
 |
Piotr Czaiński
Gość
|
Wysłany: 2005-01-03, 12:41
|
|
|
| tez to mam to chyba nie jestes sam!! nie to raczej nic powaznego ktos tam mi mowil ze zima tak jest,i chyba faktycznie bo latem tego nie bylo,bynajmniej nie w takich ilosciach.niech sie wypowiedza bardzie obeznani pzdr |
|
|
|
 |
zajace
Gość
|
Wysłany: 2005-01-03, 13:33
|
|
|
| Mam to samo. Slyszalem ze spowodowane jest to nie dogrzaniem silnika, czyli jezdzenia na krotkich trasach, gdzie silnik nie zdaza sie rozgrzac. U mnie sie to sprawdza, bo jak przejade dalsza trase to osad znika. |
|
|
|
 |
Piotr Czaiński
Gość
|
Wysłany: 2005-01-03, 14:40
|
|
|
| czyli chyba nie ma sie cz martwic nie?skoro wszyscy tak y to tak byc musi pzdr |
|
|
|
 |
Fikus
Gość
|
Wysłany: 2005-01-03, 16:06
|
|
|
| ja to mam na dluzszych i krotszych trasach. troszke mnei to martwi:( |
|
|
|
 |
kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
|
Wysłany: 2005-01-03, 17:21
|
|
|
| no to jest spowodowane tylko i wyłącznie niedogrzaniem silnika. |
|
|
|
 |
Galant
Gość
|
Wysłany: 2005-01-10, 18:47
|
|
|
| Witam! Usuncie zatory z odmy i jej przewodow i bedzie dobrze. Tez mialem zrobilem i nie mam :) |
|
|
|
 |
qba_601
Gość
|
Wysłany: 2005-01-11, 23:39
|
|
|
| ale gdy to nie pomoze to znaczy ze poszcza uszczelka pod glowica |
|
|
|
 |
wally
Gość
|
Wysłany: 2005-02-07, 16:14
|
|
|
| Mam taki problem. Dzisjaj rano jak jechałem do roboty to zaczeła mi migać kontrolka oleju. Dojechałem na miejsce sprawdzam olej ni i trochę mało, no to dolałem. Postanowiłem też przeczyścić odmę, no i przeczyściłem, czarna maź wyleciała, przedmuchałem i skręciłemn no i wydawało mi się że mam problem z głowy. Ale jak wracałem do domu to zobaczyłem siwą chmurkę w lusterku. Wygląda na to że olej dostaje się przed gaźnik (rurą od odmy)i leci sobie olej z powietrzem i dlatego kopci. Tylko jak zrobić żeby się tak nie działo? I masło pod korkiem też miałem, podzro |
|
|
|
 |
brqsl
Gość
|
Wysłany: 2005-02-08, 00:05
|
|
|
| co do tej mazi to rowniez mam cos podobnego. zapytalem mechanika i powiedzial ze jest to normalny objaw w zimie. maz powstaje gdy do komory silnika dostaje sie woda, w niskich temperaturach woda skrapla sie z benzynki/gazu i probuje odparowac -> osiada na korku. Teoria uszczelki pod glowica moze sie sprawdzic gdy oleju ubywa, badz gdy silnik pracuje nierowno (zasysanie powietrze oslt, nie wiem dokladnie jaki ma byc tego powod) |
|
|
|
 |
|
|