Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1,1] woda z tłumika
Autor Wiadomość
twe
Gość
Wysłany: 2004-12-12, 16:00   

7.
Może ktoś z szanownych forumowiczów spotkał się z takim problemem. Podczas pracy silnika z ostatniego tłumika kapie woda. Rzecz dotyczy Traba 1,1 z lpg. Czy może to być kwestia regulacji, czy przyczyny szukać gdzie indziej? Dodam też, że instalacja gazowa ma już kilka lat. Ostatnio zaczął też więcej palić (tj. ok 11l/100).
pozdr.

Sikor
Gość
Wysłany: 2004-12-12, 16:27   

W zimne dni często tak bywa. Ponieważ powietrze zasysane do gaźnika ma dużą wilgotność, paruje w cylindrach i ulega ochłodzeniu w tłumiku. Może być też to skutek pękniętej uszczelki pod głowicą lub płaszcza wodnego, zobacz czy nie ubywa Ci wody ze zbiorniczka wyrównawczego. Przyczyną może tezbyć zasilanie gazem, ale na ten temat niech sie wypowiedzą inny bo ja jestem kompletna nmoga w tym temacie.

max
Gość
Wysłany: 2004-12-12, 18:55   

mam to samo - a myslalem ze tylko ja to mam:-)

oprucz tego moze ktos poradzi co moze byc jak mi sie caly czas swieca swiatla stopu??

mam bardzo malo kabla masy podlaczonego, a toie zrobilo po tym jak podlaczylem sobie radyjko.

moze ktos cos??

pozdrawiam

radzieckii
Gość
Wysłany: 2004-12-13, 14:00   

a moze wody wam do gazu lejom:)....litrami

twe
Gość
Wysłany: 2004-12-13, 21:04   

Nie, gazu to chyba nie rozcieńczają wodą, cooooooooooo?

brzydal
Gość
Wysłany: 2004-12-14, 08:57   

no to kto tam ma jeszcze chemie w szkole?
prosze mi tu ładnie przedstawic równanie spałania takiego gazu w powietrzu... głowe dam sobie uciac ze powstaje woda i CO2... a ze jest zimno to woda owa nie ucieka przez komin w postaci pary tylko sie skrapla... poczatkowo przyjmuje postac mgły ---UWAGA-- nie mylić mgły z parą wodną!!! to co wylatuje z czajnika to nie para tylko mgła właśnie...
Jak ktoś sie chce spierac to niech sobie poprzypomina kilka definicji....
A idąc dalej tym tropem cząstki mgły koncentruja sie w wieksze krople i w efekcie leje sie woda....
nic strasznego....

Piotr Czaiński
Gość
Wysłany: 2004-12-14, 11:25   

Nie masz sie czym przejmowac to jest normalne jak jezdzisz na gazie mnie tez kapie zwlaszcza przy rozruchu silnika,kolega w polonezie na gaz ma to samo tylko jemu wody wiecej kapie.normalna sprawa,tak byc musi i tyle.przez to auto gorzej chyba nie smiga co? a jak ci wiecej zaczl palic i instalacja ma juz pare lat to jedz poprostu na regulacje.pzdr

twe
Gość
Wysłany: 2004-12-14, 21:23   

Dzięki. O taką odpowiedź mi chodziło (tzn. miałem nadzieję, że to nic poważnego:)).
Pozdr.
Z chemii mierny miałem. 10 lat temu.

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2004-12-20, 15:30   

Ta woda strasznie wyżera tylny tłumik. W najniższym punkcie tłumika można 1mm wiertekłkiem zrobić otwór aby woda wykapywała na bierząco.

Arthas
Gość
Wysłany: 2004-12-30, 13:00   

Woda z tłumola w aucie na gaz to nic zimą ale jak tak będziesz miał latem to daj autko do lekarza niech i je zbada. Pisssssss

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi