|
dystanse gdzie kupic?? |
| Autor |
Wiadomość |
Daniel "Muffi
Gość
|
Wysłany: 2004-12-03, 00:02
|
|
|
| Picia: bilo mu bo ma felgi 4x100 a piasty mial 4x98, ja pisalem o biciu kol w przypadku montazu na nakretkach plywajacych. Trabant 1.1 nie ma osadzenia kola na otworze centujacym !!! |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2004-12-11, 21:52
|
|
|
| 601 tez nie ma |
|
|
|
 |
zajace
Gość
|
Wysłany: 2004-12-16, 16:57
|
|
|
| Kupilem dzisiaj na allegro dystanse 2szt po 50mm za 75zl. Teraz jeszce dwa takie w promocji i moge zalozyc fele (a musze jeszce szerokie oponki zanlezc) :) |
|
|
|
 |
mefisto666
Gość
|
Wysłany: 2004-12-17, 17:21
|
|
|
| no ja ma wiekszy problem bo wkładam u siebie dystanse ok 8cm na strone i mysze przerabiac nadkola itp widzieliscie moze cos takiego u kogos i jak to zrobił?? |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2004-12-17, 18:32
|
|
|
Jestes pewien ze z tymi 8 centymetrami zajedziesz daleko i Ci sie kolo nie urwie razem z bembnem?!?!?! Bo tak 8 cm to bardzo duzo!!! A moze sie nie znam :-p
Pozdrawiam =] |
|
|
|
 |
Newwer
Gość
|
Wysłany: 2004-12-17, 23:44
|
|
|
| 8 cm to to zabójstwo choc widziałem kiedyz w calibrze 10cm ale tylko z tyłu i to nie były samoróbki;] |
|
|
|
 |
mefisto666
Gość
|
Wysłany: 2004-12-18, 00:40
|
|
|
| nie ja sam tych dystansów nie robie bo mi zycie miłe robią mi je w firmie e ełku ze specialnego metalu i takie tam? a odnosnie bebnów i całej reszty to wszystko bedzie zamontowane przez mechanika który robi to profesionalnie i przygotowuje auta do raidów wiec chyba kół nie pogubie |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2004-12-19, 13:20
|
|
|
| kurde to ja mam tylko 5,5 na strone i jakoś zyje :P |
|
|
|
 |
Ra-v
Gość
|
Wysłany: 2004-12-19, 14:37
|
|
|
| Wg. mnie każdorazowe zastosowanie dystansów wiąże się z poszerzaniem traba - a to juz "wyższa szkoła jazdy". A tak poza nawiasem to trabant ma po to rozstaw 4x98 żeby zakładać 4x98 a nie kombinować z 4x100. Ja wiem że jest trudniej o fele alu z 4x98 (fiat) ale lepiej juz jeździć bezpiecznie na stalkach niz sie zabić na alusach. A dla poszukiwaczy: najlepsze fele do traba to ATS Classic, RSL i Borbet (nie znam modelu- ale jest jeden). Pozddro 1,1. |
|
|
|
 |
mefisto666
Gość
|
Wysłany: 2004-12-19, 23:21
|
|
|
| no ja swojego poszezam wycinam nadkola troche i rozpycham duroplasty w dziure idzie blacha nadkola sam dorabiam i nic nie widze w tym trudnego |
|
|
|
 |
Sikor
Gość
|
Wysłany: 2004-12-22, 12:09
|
|
|
| Przy tych 8 cm, to nie zajedziesz daleko.... Łożyska w piastach tak po dupie dostaną, że co chwila będą hałasować. |
|
|
|
 |
Tomek/piekny
Gość
|
Wysłany: 2004-12-24, 21:16
|
|
|
A propos tych 8 cm. Tak sobie mysle ze kazdy ma prawo eksperymentowac na wlasnym sprzecie ale podziele sie doswiadczeniem z 5 cm. Wygladalo ze wszystko jest ok az do sytuacji krytycznej w ktorej urwala sie szpilka wachacza poprzecznego, zignorowalem a za miesiac urwala sie z drugiej strony i to dalo do myslenia ze te dystanse pomimo iz z papierkami to jednak nie najlepszy pomysl mnie sie akurat nic nie stalo ale to troche jak jazda na bombie
pozdrawiam i obym byl falszywym prorokiem ;) |
|
|
|
 |
Złoty
Gość
|
Wysłany: 2004-12-25, 18:48
|
|
|
jezeli chodzi o dorabianie dystansow, nie radze... (jak wyzej wspomnial Picia o dystansach Arka; to wlasnie byl ten) ...mialem malą przygode trabem 353, gdy w pewnym momencie podczas ostrego skrecania w lewo mi scielo wszystkie szpilki w przednim prawym kole... dobrze ze zakręt byl dosyc szeroki a ja jechalem 50km/h bo nie udalo mi sie skręcic i pojechalem na wprost... (nieprzyjemne uczucie) tym bardzej ze pozbylem sie w ten sposob kawalka zderzaka, na ktorym to sie oparlo auto gdy kolo wpadlo w srodek nadkola...
...najlepiej zainwestowac kilka stowek i kupic jakies firmowki z atestem, przeciez zycie jest troszke wiecej warte niz te pare zlotych... (pozatym nalezy pomyslec o pasazerach i innych uzytkownikach dróg, poniewaz nie zawsze jezdzi sie samemu... |
|
|
|
 |
Luker
Gość
|
Wysłany: 2005-01-03, 00:06
|
|
|
A zamiast tych 8 cm na strone nie lepiej byłoby założyć mega szerokie fele , mega szerokim rantem ??? Np. te 8 cali szerokości ??? i 10 cm spolerowany rant ? A jeżeli chodzi o alusy 4x98 to po Poznaniu przejeździłem chyba 3 miesiące , ale dorwałem trakie 13x5,,5 , Pieknosci Borbeta, niestety od razu rant musiałem spolerować , ale efekt zarąbisty ...
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Grzesiek N. [601]
Gość
|
Wysłany: 2005-01-03, 21:53
|
|
|
| hmmmm... 8 cali szerokości... Nie za dużo jak na moc Trabanta? Im szersza opona tym większe opory... |
|
|
|
 |
|
|