Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Wypluło olej z silnika 1.1
Autor Wiadomość
misław
Gość
Wysłany: 2004-12-24, 14:09   

Zdarzyło sie to mi juz po raz drugi po przejechaniu długiej trasy na LPG i po nocy ze znacznym spadkiem temp(-10).
Po odpaleniu z niezwykłymi kłopotami
(to znaczy aż po przełaczeniu na benzynę ) PO przejechaniu paru kilometrów zapaliła sie lampka cisnienia a na najbliższym parkingu
stwierdziłem pod maską sytuacje jak po wybuchu w rafinerii-wszystko zalane olejem.
Będąc w stresie nie sprawdziłem co z bagnetem.Wezwany mechanik dolał oleju i kazał jechać ,powiedział że zamarzly jakies odpowietrzenia ale to nic grożnego.
Jestem dalej w szoku , nic z tego nie rozumiem jak może sie dziać coś takiego?.
Dokładnego przeglądu silnika nie robiłem-świeta,ale wyglada że inaczej pracuje.75tys.

Piotr Czaiński
Gość
Wysłany: 2004-12-24, 18:09   

witam.to odma bylo juz o tym na forum nawet moj post.jak nie czysciles dawno i odklada sie tam takie badziewie zielone.trzeba wymontowac i przeczyscic ,wyplukac.i bedzie lozz tez mi w ten sposob wywalilo olej.tez bylem w szoku.ale teraz jest dobrze.wesolych swiat i szczesliwego nowego roku pzdr

Piotrek
Gość
Wysłany: 2004-12-25, 19:05   

zatyka sie zwlaszcza podczas jazdy na lpg :(

Paweł Lorenc/pav
Gość
Wysłany: 2004-12-27, 11:59   

Możliwe że to załamany wąż wydechu z miski olejowej, efekt będzie podobny. Miałem kiedyś założony nieorginalny i się załamał, olej wyrzucało przez bagnet.

misław
Gość
Wysłany: 2004-12-28, 08:20   

Dzieki za info i życzenia, miałem spokojne święta i rzeczywiście w poniedziałek mechanik wydmuchał ze zbiorniczka i przewodów odmy jakieś ćwierć kilo "masła" + ćwierć wody oraz zoobowiązał do robienia tej czynnośći co najmniej raz w roku a już szczególnie przed zimą.Pozdrawiam i życzę szczęścia w nowym roku.

tomek 098765
Gość
Wysłany: 2005-11-06, 12:16   

witam mi wypluło olejek wczorej aż poszło pod pokrywą zaworów wyczyściłem i jest ok czy ni3emorzna pozbyć się tej odmy ,w maluchu jest to rozwiązane inaczej tam nic się nie zapycha

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2005-11-07, 16:57   

Z pozbyciem sie odmy to troche jak z pozbyciem sie oczyszczalni sciekow i wpuszczaniem sciekow do rzeki, powinna byc!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi