Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
dystanse gdzie kupic??
Autor Wiadomość
Daniel "Muffi
Gość
Wysłany: 2004-12-03, 00:02   

Picia: bilo mu bo ma felgi 4x100 a piasty mial 4x98, ja pisalem o biciu kol w przypadku montazu na nakretkach plywajacych. Trabant 1.1 nie ma osadzenia kola na otworze centujacym !!!

picia353
Gość
Wysłany: 2004-12-11, 21:52   

601 tez nie ma

zajace
Gość
Wysłany: 2004-12-16, 16:57   

Kupilem dzisiaj na allegro dystanse 2szt po 50mm za 75zl. Teraz jeszce dwa takie w promocji i moge zalozyc fele (a musze jeszce szerokie oponki zanlezc) :)

mefisto666
Gość
Wysłany: 2004-12-17, 17:21   

no ja ma wiekszy problem bo wkładam u siebie dystanse ok 8cm na strone i mysze przerabiac nadkola itp widzieliscie moze cos takiego u kogos i jak to zrobił??

Qbs
Gość
Wysłany: 2004-12-17, 18:32   

Jestes pewien ze z tymi 8 centymetrami zajedziesz daleko i Ci sie kolo nie urwie razem z bembnem?!?!?! Bo tak 8 cm to bardzo duzo!!! A moze sie nie znam :-p

Pozdrawiam =]

Newwer
Gość
Wysłany: 2004-12-17, 23:44   

8 cm to to zabójstwo choc widziałem kiedyz w calibrze 10cm ale tylko z tyłu i to nie były samoróbki;]

mefisto666
Gość
Wysłany: 2004-12-18, 00:40   

nie ja sam tych dystansów nie robie bo mi zycie miłe robią mi je w firmie e ełku ze specialnego metalu i takie tam? a odnosnie bebnów i całej reszty to wszystko bedzie zamontowane przez mechanika który robi to profesionalnie i przygotowuje auta do raidów wiec chyba kół nie pogubie

picia353
Gość
Wysłany: 2004-12-19, 13:20   

kurde to ja mam tylko 5,5 na strone i jakoś zyje :P

Ra-v
Gość
Wysłany: 2004-12-19, 14:37   

Wg. mnie każdorazowe zastosowanie dystansów wiąże się z poszerzaniem traba - a to juz "wyższa szkoła jazdy". A tak poza nawiasem to trabant ma po to rozstaw 4x98 żeby zakładać 4x98 a nie kombinować z 4x100. Ja wiem że jest trudniej o fele alu z 4x98 (fiat) ale lepiej juz jeździć bezpiecznie na stalkach niz sie zabić na alusach. A dla poszukiwaczy: najlepsze fele do traba to ATS Classic, RSL i Borbet (nie znam modelu- ale jest jeden). Pozddro 1,1.

mefisto666
Gość
Wysłany: 2004-12-19, 23:21   

no ja swojego poszezam wycinam nadkola troche i rozpycham duroplasty w dziure idzie blacha nadkola sam dorabiam i nic nie widze w tym trudnego

Sikor
Gość
Wysłany: 2004-12-22, 12:09   

Przy tych 8 cm, to nie zajedziesz daleko.... Łożyska w piastach tak po dupie dostaną, że co chwila będą hałasować.

Tomek/piekny
Gość
Wysłany: 2004-12-24, 21:16   

A propos tych 8 cm. Tak sobie mysle ze kazdy ma prawo eksperymentowac na wlasnym sprzecie ale podziele sie doswiadczeniem z 5 cm. Wygladalo ze wszystko jest ok az do sytuacji krytycznej w ktorej urwala sie szpilka wachacza poprzecznego, zignorowalem a za miesiac urwala sie z drugiej strony i to dalo do myslenia ze te dystanse pomimo iz z papierkami to jednak nie najlepszy pomysl mnie sie akurat nic nie stalo ale to troche jak jazda na bombie

pozdrawiam i obym byl falszywym prorokiem ;)

Złoty
Gość
Wysłany: 2004-12-25, 18:48   

jezeli chodzi o dorabianie dystansow, nie radze... (jak wyzej wspomnial Picia o dystansach Arka; to wlasnie byl ten) ...mialem malą przygode trabem 353, gdy w pewnym momencie podczas ostrego skrecania w lewo mi scielo wszystkie szpilki w przednim prawym kole... dobrze ze zakręt byl dosyc szeroki a ja jechalem 50km/h bo nie udalo mi sie skręcic i pojechalem na wprost... (nieprzyjemne uczucie) tym bardzej ze pozbylem sie w ten sposob kawalka zderzaka, na ktorym to sie oparlo auto gdy kolo wpadlo w srodek nadkola...

...najlepiej zainwestowac kilka stowek i kupic jakies firmowki z atestem, przeciez zycie jest troszke wiecej warte niz te pare zlotych... (pozatym nalezy pomyslec o pasazerach i innych uzytkownikach dróg, poniewaz nie zawsze jezdzi sie samemu...

Luker
Gość
Wysłany: 2005-01-03, 00:06   

A zamiast tych 8 cm na strone nie lepiej byłoby założyć mega szerokie fele , mega szerokim rantem ??? Np. te 8 cali szerokości ??? i 10 cm spolerowany rant ? A jeżeli chodzi o alusy 4x98 to po Poznaniu przejeździłem chyba 3 miesiące , ale dorwałem trakie 13x5,,5 , Pieknosci Borbeta, niestety od razu rant musiałem spolerować , ale efekt zarąbisty ...
Pozdrawiam

Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2005-01-03, 21:53   

hmmmm... 8 cali szerokości... Nie za dużo jak na moc Trabanta? Im szersza opona tym większe opory...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi