|
pytanie do 6 voltowców |
| Autor |
Wiadomość |
Tomek Ziętek (Magik)
Gość
|
Wysłany: 2004-12-19, 11:35
|
|
|
Odkąd jest obowiązek jazdy na światłach mam wieczne problemy z ładowaniem. Czy to możliwe żeby akumulator starczał na 1,5 dnia?
Prądnica ładuje dobrze tzn ok 7.2. Akumulator był wcześniej sprawdzany w serwisie i oceniono jego stan na dobry. Także czego to wina???drugie pytanie to jak ładować akumulator tzn jakim napięciem i czy elektrolit powinien się zagotować tak jak w 12v ? |
|
|
|
 |
Stanisław Kudyba
Gość
|
Wysłany: 2004-12-19, 22:13
|
|
|
A może kłopot nie z prądnicą tylko z regulatorem napięcia(masz chyba mechaniczny przy 6v?)
Przy prądnicy jest gorzej niż przy alternatorze ale nie aż tak żeby 1,5 dnia.
Może masz lużne klemy? |
|
|
|
 |
toudy
Gość
|
Wysłany: 2004-12-20, 00:04
|
|
|
| sprawdz takze wszystkie kable od pradnicy do akumulatora oraz - jak trzeba wymienic to najlpepiej na miedziane |
|
|
|
 |
Tomek Ziętek (Magik)
Gość
|
Wysłany: 2004-12-20, 18:49
|
|
|
| mam dorobioną wiązkę od prądnicy do regulatora z trochę grubszego kabla (do subwooferów.) Czy to może być wina tego? |
|
|
|
 |
Pasjonat
Gość
|
Wysłany: 2004-12-20, 21:28
|
|
|
| A ja proponuje zamiane 6v na 12v . No chyba że chcesz kupić nówke prądnice 6v bo wiem kto ma . Jak jesteś zainteresowany to daj znać . Pozdrawiam Pasjoant |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2004-12-20, 23:30
|
|
|
Ja bym nie zmienial, jak klasyk to klasyk, klasykow sie nie zmienia. Choc bywa uciazliwa to jednak ma swoj niepowtarzalny urok, juz malo 6v-oltowek jest wiec nie zmieniaj plis
Niech zyja oryginaly!!!
Pozrdawiam =] |
|
|
|
 |
Tomek Ziętek (Magik)
Gość
|
Wysłany: 2004-12-21, 08:56
|
|
|
| Też jestem za oryginałem. Gdybym nie był już dawno jeździłbym na 12. Tak trzymać !!! |
|
|
|
 |
|
|