Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
pukające amortyzatory
Autor Wiadomość
Jacek Bogdański
Gość
Wysłany: 2004-11-30, 18:55   

niedawno stałem się właścicielem trabanta z silnikiem polo, wszystko jest wporzo oprócz pukających amortyzatorów przednich, tak przynajmniej twierdzą mechanicy. Pomóżcie, może to tylko jakieś gumki które trzeba wymienić. POZDRO

Rafał Malinowski
Gość
Wysłany: 2004-11-30, 21:03   

Mam to samo i sprzodu stwierdzam ze jest to niedokręcenie nakrętek mocujących wkład amortyzatora z McPersonem, takie są moje przypuszczenia , ja tak miałem i dokręciłem i jest wszystko ok! Z tyłem jest tak samo.

twe
Gość
Wysłany: 2004-11-30, 22:12   

7. I u mnie tak się zdarza, że przynajmniej raz na miesiąc muszę dokręcić prawy amortyzator. A ile ja się naszukałem przyczyny tego pukania:)
Pozdr.

picek
Gość
Wysłany: 2004-11-30, 23:38   

Mnie z dwa tygodnie temu pęknął tylny amortyzator od strony nakrętki. Można powiedzieć, że został ścięty. Spowodowało to urwanie wahacza. Stało się to podczas jazdy w mieście. Wtedy strasznie zarzuciło mi tyłem, ale jakoś samochód opanowałem. Skończyło się tylko na sporych wydatkach. Nowy amortyzator + spawanie wahacza.

Jacek Bogdański
Gość
Wysłany: 2004-12-02, 12:14   

dokręciłem amortyzator i nadal puka

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2004-12-02, 12:43   

Amortyzatyory trabanta 1.1 maja to do siebie, ze juz po niewielkim przebiegu zaczynaja pukac - to luz miedzy tlokiem a tloczyskiem amortyzatora. Czeka cie albo regeneracja albo wymiana. Przy wymianie trzymaj sie z daleka od produktow firmy ALKO - to producent oryginalnych amortyzatorow.

Rafał Malinowski
Gość
Wysłany: 2004-12-02, 21:30   

Ja dokręciałem ale mam już new amorki heh super teraz nic nie puka!!

toudy
Gość
Wysłany: 2004-12-04, 12:38   

kup amorki firmy statim koszt ponize 100zl badz wklady kajaby takze 100 zl

Peter
Gość
Wysłany: 2004-12-04, 18:53   

Czy ktoś może powiedzieć drogą doświadczenia jak sprawują się amory Statim, czy mimo niższej ceny są lepsze od oryginalnych ?

Fikus
Gość
Wysłany: 2004-12-05, 18:36   

ja juz zrobilen na nih 7000km i sa swietne, ni nie puk stuka tak jak przy orginalnych. warte swojej kasy.

Jacek Bogdański
Gość
Wysłany: 2004-12-06, 15:07   

a gdzie można nabyć te amortyzatory firmy "statim" jaki typ numer tego amortyzatora dzieki pozdro

Bigos
Gość
Wysłany: 2004-12-06, 21:10   

Ja mam te satim z tyłu kupiłem noowki są super .!!!

Tomek/piekny
Gość
Wysłany: 2004-12-09, 00:11   

Nie urzywalem wczesniej satimow ale co do wkladow kayaby to powiem ze zrobilem 20.000 i dopiero niedawno zaczely mi stukac za to nie stopniowo a z dnia na dzien wala jak komornik u bram ;P

pozdro

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2004-12-09, 19:33   

To radze ci to sprawdzic, bo to dziwne aby amorek tak z dnia na dzien zaczal walic mocno.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi