Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1,1] CHŁODNICA - wymiana
Autor Wiadomość
galazka
Gość
Wysłany: 2004-11-30, 13:22   

cześć,
mam nieszczelną chłodnicę.

nowa kosztuje ok. 600 zł!!!!

stare chlodnice na szrocie są znacznie tańsze, ale unikalne.

co radzicie?

czy możecie polcić jakis warsztat w Warszawie, w którym mi to zrobią?

pozdrawiaM.

Narwaniec
Gość
Wysłany: 2004-11-30, 14:09   

wysłałem Ci wiadomość

Piotr Czaiński
Gość
Wysłany: 2004-11-30, 16:10   

cze.ja tez mialem nieszczelna i kupilem taki proszek do uszczelniania chlodnic za 3,70zl chyba ., i pomoglo.oczywiscie zalezy jak bardzo nieszczelna masz chlodniece.proszek wsypuje sie do tego pojemniczka z plynem chlodzacym na rozgrzanym silniku.i tyle mnie pomoglo polecam.

JaJer
Gość
Wysłany: 2004-11-30, 16:51   

Kupiłem na giełdzie samochodowej chłodnicę od POLO 1.1 z wentylatorem za całe 70 PLN, po małych przeróbkach działa wspaniale.
Chłodnica jest troszkę wyższa i ma przelew po przeciwnej stronie, dolne mocowanie jest inne. Potrzeba dłuższy wąż przelewowy, wywiercic otwory w oryginalnych poduszkach gumowych. Jeśli chodzi o górne mocowanie ja zastosowałem sprężyny od starego łóżka polowego mocowane do atrapy. Działa wspaniale, amam wrażenie że lepiej niż oryginalna.
Chłodnic warto szukać nawet na złomowiskach. Kilka dni po zamontowaniu widziałem podobną z wentylatorem za 40 PLN.

Artur_M
Gość
Wysłany: 2004-11-30, 19:51   

Witam.
Ja mam chłodnicę od Tawrii. Koszt nowej chłodnicy 290 zł + 10 zł czujnik. Po drobnych przeróbkach, tzn. mocowanie wentylatora i górnej części chłodnicy pasuje bez problemu.

Daniel "Muffi
Gość
Wysłany: 2004-12-01, 06:53   

Nowa chłodnica od Golfa, zapewne taka jak Jajer kupil to 200-220 zł, czujnik pasuje stary. Wąż przelewowy dłuższy + mocowanie na dole i po robocie.

Maciek Ciechomski
Gość
Wysłany: 2004-12-04, 19:24   

Ja zrobiłęm tak, że na szrocie zakupiłem za jakieś grosze chłodnicę od jakiegoś samochodu (wiem tylko, że pasowała rozmiarem. Chłodnica była oczywiście miedziana!
Zawiozłem do domu, wziałem lutownice i przelutowałem zobie wszystkie króćce tak, żeby pasowały do mojego traba, nastepnie dolutowałem mocowania i w jeden wieczór miałem elegancką chłodnicę. Jeżdże na niej już dwa lata i jest ekstra.

Pozdrawiam

Olek
Gość
Wysłany: 2004-12-06, 02:23   

Zależy gdzie cieknie. Już kiedyś pisałem, że jeśli to pęknięcie w obrębie "boczków" plastikowych to we Wrocławiu jest magik, przy Praktikerze. Za kilkadziesiąt zł jakoś to spawa mechanicznie i odpowiednią żywicą uszczelnia. W każdym razie pęknięcie miałem przy górnym króćcu od węża i mi pięknie skleił ponad rok temu. Trzyma idealnie. Inne nieszczelnośći chłodnic chyba też naprawia.
Jego tel. 0602-66-98-99

szkielu
Gość
Wysłany: 2004-12-13, 22:17   

ja do siebie kupiłem uzywkę z golfa 2. proste przeróbki, wiatrak z traba...rok juz mam i jest spox

RAZ1
Gość
Wysłany: 2004-12-17, 13:08   

Pęknięcia części plastikowych możesz skleić w warsztacie przy Grójeckiej (adres do znalezienia na stronie) - drogo. Mnie zaklejano doraźnie szczelinę pęknięcia przy przelewie od silnika za 100zł (półtora miesiąca temu). Ale trzyma i koniec stresów.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi