Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak i z czym mieszać paliwo dla trabanta 601...
Autor Wiadomość
Jakim
Gość
Wysłany: 2005-08-25, 16:01   

e to jeszcze nic, ja palę 20 fajek dziennie :P, wina nałogu i złej proporcji oleju w głowie

Jakim
Gość
Wysłany: 2005-08-25, 16:04   

A wracając do tematu, do sypię oleju w proprcji 1:50 (89') i nie dodaję specyfików, olej natłuszcza benzynę (moim zdaniem) :-)

Marcin/Niutek
Gość
Wysłany: 2005-08-30, 21:12   

Z dodatkiem to pic na wode bo jak wiadomo Trabi nie ma zaworów jak kolega wczesniej zauważył a ja leje do Trambola 1:30 bo wtedy zajebiaszczo kopci a jak ktos trąbi na mnie to ssanie wyciągam i rura w podłoge. Zgadnijcie co sie dzieje wtedy >:......

macq
Gość
Wysłany: 2005-08-30, 22:09   

Co ty k.... mozesz wiedziec o kopceniu!! :P Na ropie to dopiero idzie wystarczy 10 sekund na wolbych obrotach i widocznosc spada do ~1m :D

elixir
Gość
Wysłany: 2005-08-31, 11:05   

nunu i nikomu nie przyszedl do glowy olej stihla do pilarek za bodajze 27.90/litr? jest zajebiscie czerwony i wacha z tym wyglada jak olej opalowy.
moja trambi swego czasu dostawalo picku z tym olejem, 1:50 (rok '90).
teraz mixol s z lotosu 9.30/ltr.

Sikor
Gość
Wysłany: 2005-08-31, 21:35   

nunu i nikomu nie przyszedl do glowy olej stihla do pilarek za bodajze 27.90/litr?

Ja jeździłem na nim jak jeszcze stał po 24 zeta bo był rozlewany w Polsce. Silnik był świeżo po remoncie i zaraz ponim jeździłem na mixolu potem sithl i spalanie od razu spadło o 0,5 - 1 litra, nie grzał sie nie kopcił i był cichszy. Ale kogo teraz na ten olej stać :(

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-09-01, 06:29   

Gdyby był tańszy to by większość trabanciarzy na nim jeździło. Ja się przeżuce na 2T po remoncie silnika, bo mam nabite ok. 35tys.km i się boje zmiany oleju:) Pozdro

Sikor
Gość
Wysłany: 2005-09-01, 10:27   

Jeśli wcześniej jeździłeś na oleju samomieszającym to nic sie nie powinno stać. Gdybś lał wcześniej lux wtedy obawy byłyby uzasadnione.

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-09-01, 10:43   

Ten trabik przez 16lat i 35tys. km śmigał na mixolu(zawsze) i dlatego mam obawy żeby sie przeżucić na 2T :) Może teraz zakupie 2T i go zmieszam z benzynką a przy następnym tankowaniu wleje mixola żeby tak odrazu nie zmieniać oleju, tylko stopniowo:)

Marcin/Niutek
Gość
Wysłany: 2005-09-01, 21:34   

Ja w sumie jezdziłem na mixolu dwa lata a potem odrazu zaczałem lac 2T i nic mi sie nie stało zasuwam po dzis dzien i jestem zadowolony

macq
Gość
Wysłany: 2005-09-02, 08:38   

Na militeku (tak to sie pisze?) fajnie zasuwa, kiesys nalałem nawet płynu hamulcowego(nie do traba), ale było nieciekawie :)

Paweł
Gość
Wysłany: 2005-09-03, 23:20   

Ten trabik przez 16lat i 35tys. km śmigał na mixolu(zawsze) i dlatego mam obawy żeby sie przeżucić na 2T
Dlaczego?

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-09-04, 09:24   

Boję sie że zabardzo go wymyje z nagaru:( Ale następnym razem zakupie ten olej i go wleje:) Teraz leje 1:40 mixolu, czy 2T będę musiał lać więcej, czy mniej??

picia353
Gość
Wysłany: 2005-09-04, 12:54   

hehehehe
czy wy wiecie z czego robi się ten sławny zasrany mixol????
niemasz się czego obawiać przejdz na 2t

To co teraz jest produkowane paliwo ,oleje... , niczym to nie przypomina rzeczy kture były produkowane za czasów traba,

macq
Gość
Wysłany: 2005-09-04, 13:21   

A ja leje zasrany "miks" z pewnej stacji kopci jak cholera nawet jak mu dobrze naleje, dlatego sie przerzucam na 2t. Wie ktos gdzie cos takiego można dostać w rzeszowie?
P.S Picia wyslalem ci wiadomosc na priv odpowiedz

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi