Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
nowy nabytak trabi 601
Autor Wiadomość
yoshi
Gość
Wysłany: 2004-11-22, 20:33   

czesc dostalem trabanta 601 '86 i tak:
1. jak rozpoznac czy instalacja elektryczna jest 6V czy 12V (jest w srodku polkieszen od radia Sony, wiec mysle ze jest 12V, ale wole sie upewnic)
2. auto pali na 1 gar (z 2 :P) podobono jest to jakas elektroniczna plytka uszkodzona, ale prosil bym o potwierdzenie
3. jaka mieszanka paliwowa idzie do baku ?? jestem laik do tej pory jezdzilem autami tylko na wtrysku :)
4. czy jest ktos w Warszawie kto ma chwile czasu i w ramach pomocy trabanciazy pomoze mi go odpalic - nie umiem j/w
Z gory dzieki :) pozdrawiam

JaJer
Gość
Wysłany: 2004-11-22, 20:44   

Zerknij na akumulator i już będziesz wiedział ile masz woltów w instalacji.
Akumulator 6V ma trzy cele i trzy korki, a 12V ma ich sześć.
Pozdrawiam.

Michał & Ela
Gość
Wysłany: 2004-11-23, 16:29   

Odezwij sie na prv

trabiq14
Gość
Wysłany: 2004-11-23, 17:17   

2. auto pali na 1 gar (z 2 :P) podobono jest to jakas elektroniczna plytka uszkodzona, ale prosil bym o potwierdzenie
Jezeli masz 'jakas elektroniczna plytke' ktora ma jakikolwiek wplyw na zaplon, to musisz miec 12V :)
Pzdr

Piotr Czaiński
Gość
Wysłany: 2004-11-23, 18:54   

no co wy panowie traby w 86 to juz mialy na bak 12 v a nie 6 chyba ze ktos mial cos nie tak z glowka i sobie na 6 przerobil.na bank 12 .6v to chyba traby w latach 70 mialy i moze poczatek lat 80max.a co do zapłonu elektronicznego to nie jestem pewnien od ktorego roku wiem ze znajomy mial traba 87 i mial zaplon elektroniczny ale moze tez przerobione z platynek.a jezeli masz elektroniczny i walnieta ta plytke to ten modół zapłonowy jest dość drogi i chyba ciężko go kupic.

yoshi
Gość
Wysłany: 2004-11-23, 20:21   

wiec tak akumulatora brak (dowodu rej tez, bo zaginal :( ale mam umowe) ale dzieki wam wiem ze to 12V :) a jak z mieszanka ?? bo ja jestem zupelnie zielony :P (trabi jest czerwony) aha i jeszcze jedno jaki akumulator mam zakupic ?? do niego jaki prad i jaka pojemnosc ?? bo blizszych ogledzinach okazalo sie ze nie mam ani jednego bezpiecznika czy ktos ma rozpiske ?? a co do modulu zaplonowego to jest prymitywny straszliwie koszt wszytskich nowych czesci nie przekroczy 20zl :P (tak mi sie wydaje) mam nadzieje ze to jest to uszkodzenie :)

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2004-11-24, 20:59   

Mieszanka 1:40 tzn litr oleju na 40 litrów paliwa i proporcjonalnie 0'5 l oleju na 20 l paliwa itd ...
Co do bezpieczników to znajdziesz w Literatura
Aku? A jaki kupisz byle tanio i dobry (ja mam 45 Am/h)oczywiście 12v
A taka mieszanka przy Mixolu

Maciek
Gość
Wysłany: 2004-11-24, 21:19   

Nie jestem wiekim autorytetem, ale mogo ci pomóc jak chcesz to dzwoń na 502-864-300

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi