Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
patencik na złodzieja
Autor Wiadomość
JaJer
Gość
Wysłany: 2004-11-20, 08:05   

Oj Sikor..... czy w towarzystwie jak ktoś opowiada dowcipy to Tobie osobno trzeba tłumaczyć ich treść?
Ogólnie wiadomo, że do malczana wszystko można dopisać (w towarzystwie trabanciarzy).
To właśnie Ty teraz żeś palnął. ;)
Jeszcze mam pytanie: jak na drugim jest praca, to co jest na jednym? ;)

Sikor
Gość
Wysłany: 2004-11-20, 14:18   

Wy sie naśmiewacie z malucha, a ja uważam że nie ma z czego, bo od niego zaczęla sie popularna motoryzacja w naszym kraju. Ja mimo że nie zamieniłbym swojego płomyczka na kaszla i też troche drwię sobie z niego, nigdy nie zapomne ile ten samochod zrobil, moja rodzina miala ich trzy i żaden nigdy nas nie zawiódł, nie stanął w trasie, nie rozkraczył się gdzieś daleko od domu, woził nas po wszystkich zakątkach Polski bez najmniejszego zająknięcia. Pierwsze jazdy odbywałem właśnie ojcowym malczanem, pierwszy raz kierownice w ręku miałem tez w maluchu na kolanach ojca. Sorry ale to jeżdzidełko wbrew pozorom jest wieeeeeelkim wozem. Może nie łapie waszych "trabantowych" dowcipów, ale chciałem zauważyć że ja jestem z innej "bajki".

JaJer
Gość
Wysłany: 2004-11-20, 15:25   

Sikor:
Teraz mówisz o "MALUCHU", a wczesniej o "MALCZANIE". A może mówimy o zupełnie innych urządzeniach? ;)
I co z tą suwaną pracą na drugim, a potem na jednym? ;)

PS
nikogo nie obrażam, nikogo się nie czepiam i nie atakuję. :)
126p też mile wspominam. Chromowane zderzaki, włoskie blachy, silnik 600ccm, siedzenia w postaci dermy naciągniętej na stelaż z tyłu zamiast siedzenia - deska do prasowania. No i te dzewczyny co sie za taką furą oglądały :) i chętnie wsiadały na przejażdżkę :)
Jeszcze powinienem wspomnieć o sprzęcie audio, a były to 2 kuliste głośniki zamontowane na tylnej półce i wspaniałe radio "Safari", gdzie można było na UKF-ie znaleźć czasami 3 (trzy) stacje!
Wracając do "fury" - po latach eksploatacji nadszedł czas zmiany lakieru i wykonania modernizacji. Wtedy dostał - nową (grubą) kierownicę, elektroniczny regulator pracy wycieraczek i elektryczną pompkę spryskiwacza szyby przedniej, oraz szyberdach jako pierwszy w mieście. Chromowane zderzaki zostały zastąpione nowymi plastikowymi. Tapicerkę też dostał nową i siedzenia przednie wtedy nazywały się "lotnicze" Wyglądał ślicznie. Lakier do malowania był "załatwiany" bo nie był dostępny dla przeciętnego śmiertelnika, został przemycony z byłego NRD (tam można było jeżdzić na dowód osobisty).
Modernizacja była w 1982 roku, a dotyczy prawdziwego 126p montowanego całkowicie z włoskich części na początku produkcji tego bolida.

Kiko(fastermaster)
Gość
Wysłany: 2004-11-20, 20:50   

przepraszam ze przerywam malarowe dywagacje za krotko zyje by pamietać owe wloskie rumaki więc powracam do tematu...JAK JEST W KONCU Z TYMI KABLAMI??ZAMIANA COŚ DAJE...????? PZDR

MaxXx
Gość
Wysłany: 2004-11-20, 21:40   

najlepiej sprawdzic w praktyce... powinien prychac ale nie zapali. Chyba dukli tez cos takiego stosował

JaJer
Gość
Wysłany: 2004-11-21, 08:48   

Kiko: - i po co krzyczysz jak zadajesz pytanie???
Weź się do roboty, podnies maskę, zamień kable (jak to nazywasz) i już powinieneś po tej operacji wiedzieć czy zamiana miejscami przewodów wysokiego napięcia coś daje.
Wystarczy troszkę własnej pracy!!! Krzyczenie na forum nic nie daje!!!

blaz
Gość
Wysłany: 2004-11-21, 09:00   

ja widzialem w katalogu tuningowym taki patent- ładna pani miała w Fiacie Uono sciaganą kierownice... taki patencik na zatrzask co by mozna szybko ją potem założyc. Kierownica obszyta skórą w 3 kolorach(żeby pasowała do ubrania) wyglądała jakby miała poduszke powietrzna a zamiast niej było zamykane miejsce na szminki, komórke, puder... no normalnie otebka do kierowania:))

Wojtek K
Gość
Wysłany: 2004-11-21, 12:05   

a nie prościej stawiać auto we względnie bezpiecznym miejscu? Żaden przecież alarm-cud, poprzepinane kable -życzę powodzenia w poprawnym łączeniu przy dwudziestostopniowym mrozie albo w nocy na deszczu w momencie gdy samochód jest natychmiast potrzebny...-nie ochronią auta przed zbiciem szyby, kradzieżą klosza albo znaczka czy innym aktem wandalizmu...
Wystarczy unikać "niebezpiecznych" miejsc-a w momencie gdy nie da się warto przynajmniej zobaczyć co chwile co z tym autem się dzieje.
Polecam też jakąś dodatkową blokadę (koniecznie widoczną) na kierownicę-profesjonalnego amatora cudzej własności to napewno nie powstrzyma przed zabraniem naszego pojazdu ale przygodnego gówniarza który chce sobie "tylko" pojeździć napewno odstraszy...

Kiko(fastermaster)
Gość
Wysłany: 2004-11-22, 21:35   

JA NIE KRZYCZE TYLKO DURZYMI LITERAMI PISZE BO MAM PROBLEMY ZE WZROKIEM:) A CO DO OTWARCIA MASKI RADA W SUMIE OKAZAŁA SIE SŁUSZNA JUŻ WIEM CO I JAK DZIĘKI I PZDR!!<=TEN WYKRZYKNIK WBREW NAZWIE NIE DO WYKRZYCZENIA TYLKO WYRAŻENIA ENTUZJAZMU:)<=PODOBNIE JAK ÓW UŚMIESZEK

Kiko(fastermaster)
Gość
Wysłany: 2004-11-22, 21:39   

A DURZO PRZEZ Ż SIĘ PISZE...

JaJer
Gość
Wysłany: 2004-11-23, 04:18   

... i pokazał całą swą prymitywną postać!!!

JaJer
Gość
Wysłany: 2004-11-23, 04:21   

, a litery są WIELKIE i małe.

stachu
Gość
Wysłany: 2004-11-24, 15:53   

a co myslicie o jakiejs blokadzie kół, powiedzmy na lince recznego, badz blokada linki gazu ?

Wojtek K
Gość
Wysłany: 2004-11-24, 16:55   

wystarczy że zimą na mrozie ten ręczny zaciągniesz :-) - napewno nikt auta nie ruszy (z miejsca )

twe
Gość
Wysłany: 2004-11-24, 19:45   

Co do zdejmowanej kierownicy, to nie do końca zdaje egzamin. Znajomy miał takową w Poldku, a auto i tak zmieniło właściciela. Na tych sku......ów nie ma chyba rady. Jak się uprą, to i tak wezmą.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi