Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
uszczelka pod kolektorem ssacym 353
Autor Wiadomość
papieju
Gość
Wysłany: 2004-11-17, 13:19   

mam takie oto pytanko - mam male wibracjie w aucie w czasie jazdy (tylko gdy dodaje gazu, na luzie jest ok) i poszukujac przyczyny zastanawiam sie nad jednym faktem: spod kolektora ssacego mam wyciek, prawdopodbnie cos sie dzieje z uszczelka (docinka z tektury), malo tego jakis czas temu wykrecajac swiece znalazlem na jeden elektrodzie taki jakby - koltunik spalony? jakby kawalek szmatki spalony sie osadzil, albo wlasnie tektury... male, ale bylo. jestem na etapie zakupu takowej nowej fabrycznej uszczelki z prawdziwego zdarzenia (wymienie tez te miedzy gaznikiem a kolektorem), ale tu mam pytanie - czy to moze powodowac wibracje w czasie przyspieszania? albo jak przy malej predkosci obrotowej zredukuje na 3 bieg... moze zasysac lewe powietrze powodujac anomalie? pomalu trace sily, zaplon raczej odpada, bo mam elektronika, lozyska w kolach nowe, oski dobre - macie sugestie??

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-11-18, 09:53   

ja tak mialem przy zlych poduszkach zawieszenia silnika.zobacz tez, czy zespol napedowy w zadnym miejscu sie nie opiera o bude pojazdu.zwlaszcza popatrz na wydech.ale uszczelke i tak zmien.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi