|
patencik na złodzieja |
| Autor |
Wiadomość |
Kiko(fastermaster)
Gość
|
Wysłany: 2004-11-14, 22:30
|
|
|
| witam! czy ktoś z szanownych klubowiczów stosuje jakieś "fachowe" zabezpieczenie trabancika przed nieprzewidzianą zmianą własciciela..?Czy można w jakiś łatwy sposób (wykręcenie świecy itp odpada:) sprawić chętnemu na dwusuwa więcej problemów.??? |
|
|
|
 |
blaz
Gość
|
Wysłany: 2004-11-15, 11:07
|
|
|
| tajny wyłacznik zapłonu w miejscu o którym wie tylko kierowca... |
|
|
|
 |
Dysiek
Gość
|
Wysłany: 2004-11-15, 11:52
|
|
|
| Dokladnie, ale bardziej skomplikowany niz jeden przycisk. |
|
|
|
 |
/smoku/
Gość
|
Wysłany: 2004-11-15, 12:40
|
|
|
| zabezpieczenie przed otwarciem maski |
|
|
|
 |
Sikor
Gość
|
Wysłany: 2004-11-15, 14:29
|
|
|
| Automatyczny wyłącznik zapłonu podłączony do centralnego zamka. |
|
|
|
 |
MaxXx
Gość
|
Wysłany: 2004-11-15, 14:56
|
|
|
| przepalony bezpiecznik, sa takie kluczyki odcinajace rozrusznik, zamiana kabli wn na swiecach, odlaczenie akumulatora |
|
|
|
 |
Joonior
Gość
|
Wysłany: 2004-11-15, 17:18
|
|
|
| tak zamiana kabli na świecach to na pewno dobry sposub biorąc pod uwage że trabant daje w jednocześnie iskre na oba cylindry wiec zamiana kabli nic nieda...chyba że na zepsute... |
|
|
|
 |
Grzesiek N.
Gość
|
Wysłany: 2004-11-15, 17:22
|
|
|
| U mnie Trabi odpala na ukryty guzik. |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2004-11-16, 05:28
|
|
|
Joonior:
Jesli iskra w/g Ciebie jest jednocześnie na 2-ch cylindrach, to po co osobne cewki i przerywacze? (domyślam się że o 2takta chodzi) Chyba pomyliłeś z malczanem?
Spróbój zamienic przewody WN na swiecach- zobaczysz jak daleko zajedziesz.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
|
Wysłany: 2004-11-16, 13:36
|
|
|
| może jeszcze podajcie swoje numery kart i piny do nich i gdzie je trzymacie?? |
|
|
|
 |
Maciek
Gość
|
Wysłany: 2004-11-16, 16:11
|
|
|
| Ja mam (chyba w niektórych trabach montowali seryjnie) całkiem nieźle ukryty w kabinie wyłącznik masy od akumulatora. Ale używam go gdy robię coś przy elektryce. O to że mi traba ukradną to się nie boję (bo po co komu takie ryzyko za takie pieniądze). Boję się tylko że mi jakieś drech zdewastują wracając z meczu, a na to zabezpieczenia nie mam. A iskra jednocześnie na obu cylindrach to oznaka uszkodzenia. Bo jeździć tak się nie da. |
|
|
|
 |
kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
|
Wysłany: 2004-11-16, 17:09
|
|
|
| uwierz mi, że Trabanty kradną chociażby na części. Mieliśmy w kraku taki przypadek. Więc piszcie dalej gdzie co macie... |
|
|
|
 |
blaz
Gość
|
Wysłany: 2004-11-17, 08:28
|
|
|
| ja myśłęże obszukanie całego traba za jednym malutkim guziczkiem wcale nie jest takie proste... ja mam tylko jeden proble- jak nie zaczepie sobie malutkiej karteczki na kierownicy(nic na niej nie pisze-po prostu kawałek papierka) to zapominam o guziczku:) |
|
|
|
 |
Andrzej Bartczak
Gość
|
Wysłany: 2004-11-17, 20:28
|
|
|
do kuba (kraków)
moja karta visa electron:
- PIN 9780
- trzymam w portfelu. |
|
|
|
 |
Sikor
Gość
|
Wysłany: 2004-11-20, 00:00
|
|
|
| Oj Jajer..... Teraz to żeś palnął. Malczan też nie daje iskry na obydwa cyl naraz.... Na jednym jest praca, a na drugim ssanie. |
|
|
|
 |
|
|