Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
otwirająca sie maska
Autor Wiadomość
Qbs
Gość
Wysłany: 2004-11-11, 01:08   

A propo dostepu to na przyklad w fordzie fokusie maska jest oprocz otwierania z wnetrza za pomoca linki dodatkowo zamykana na kluczyk, ktory sie wklada pod odchylanym znaczkiem. To dopiero jest szybki dostep :-/

Pozdrawiam =]

bajzel 91,1 turbo
Gość
Wysłany: 2004-11-11, 06:01   

ja takie coć widziałem w trabie 1,1.uwierzcie,jak byłem w białymstoku i oglądałem stojącego niedaleko miejsca gdzie załatwiałem sprawę traba dojrzałem od przodu zameczek taki jaki jest wstawiany do szafek ubraniowych (z haczykiem).był on wkręcony w przedni pas dosłownie przy samej masce.może to nie typowe zabezpieczenie przed samootwieraniem się maski ale napewno coś pomaga no i zabezpiecza przed osobami drugimi nasze akumulatory, silniki:)POZDRO

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2004-11-11, 19:50   

A propo dostepu to na przyklad w fordzie fokusie maska jest oprocz otwierania z wnetrza za pomoca linki dodatkowo zamykana na kluczyk, ktory sie wklada pod odchylanym znaczkiem. To dopiero jest szybki dostep :-/ Na pewno szybszy niż nakrętki lub motylki

Arozo z Emowa
Gość
Wysłany: 2004-11-12, 01:54   

Panie Grzegorzu B. jeśli mówimy już o bezpieczeństwie,to gdzie jest to bezpieczeństwo gdy nasz zamek odmówi posłuszeństwa i maska się w czasie jazdy odworzy?To jest dopiero bezpieczeństwo.
Hmmm,A może ma Pan jakiś lepszy,ciekawszy pomusł?Z chęcią posłuchamy.

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-11-12, 11:26   

Radze uwaznie czytac - odpowiedz na to sarkastyczne pytanie znajduje sie w mojej wypowiedzi.

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2004-11-12, 12:30   

Hmmm,A może ma Pan jakiś lepszy,ciekawszy pomusł?Z chęcią posłuchamy.
Pomysł jest znany od dawna, stosowany także - i na dodatek już w poprzednich postach nei raz opisany.
Kolejny czepia się byle się czepiać. Uważniej czytać kolego trzeba...

mefisto666
Gość
Wysłany: 2004-11-12, 13:17   

ja teraz przerobie maske zeby otwierała sie jak w fiacje 125,co wy na to?

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2004-11-12, 20:44   

Znajomy który jeżdził po świecie kiedyś prosto mi wytłumaczył dlaczego maska otwiera się z przodu Bo przy zderzeniu przeważnie otwiera się i leci na dach Maski otwierane przy szybie potrafią obciąć głowę kierowcy
A co do bezpieczeństwa -skoro IFA wymyśliła i ktoś dopuścił i nikt się nie czepia to po co kombinować?Zamek wyczyścić nasmarować i o lince nie zapomnieć i MUSI grać

mefisto666
Gość
Wysłany: 2004-11-12, 21:02   

te wiury to głowy napewno nie uciekną a ja u siebie mam kubełki tagerze niskio siedze a i tak zrobie otwierana.a jusz niedługo do garazu i robic to niebieskie cudo.
czy ktos z was robił sam rame pod maskę bo ta co ja ją mam to tylko spryncle z niej robic.
czekam na pomysły odnosnie pomysłów na stelaż.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi