|
CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0
|
|
[601] Pompa hamulcowa |
| Autor |
Wiadomość |
Joonior
Gość
|
Wysłany: 2004-11-08, 16:48
|
|
|
a więc jest tak że mam miękki pedał hamulca,,samochód zwalnia ale niezabardzo.niema wycieków.jest to troche denerwujące bo hamulec najpierw troche działa przy naciśnięciu zaraz takjakby przeskakuje i znowu wpada do samej ziemi i ledwo hamuje..to hyba jedna sekcja w pompie puściła ale niejestem pewien.
1.wie ktoś czy dobże myśle?
2.jak to naprawić?
3.wymienic gumki czy skombinować druga pompe?
4.ceny gumek lub pompy?
szukałem w starych postach ale nikt nienapisął co zrobić w taki przypadku...
PROSZE O POMOC BO TO NIEJEST ŚMIESZNE...
pozdrO... no i sory że tak rozwlekle |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2004-11-08, 22:12
|
|
|
| Wymienić gumki, albo kobinowac druga pompę. Jednak z gumkami (za 10 PLNów) uważaj bo wegierskie pasuja tylko do węgierskiej pompy. Koszt pompy rgenerowanej okolo 160 PLN. Może lepiej poszukać na szrotach, ale zawsze jest ryzyko ze kupisz złom. |
|
|
|
 |
bajzel 91,1 turbo
Gość
|
Wysłany: 2004-11-09, 07:17
|
|
|
| Ja bym zabawił się w wymianę gumek, może płynu i odpowietrzenie a potem myślał o wymianach pompy czy szukania innych "gorszych" rzeczy.Pomyśl.Pozdro |
|
|
|
 |
Yarema47
Gość
|
Wysłany: 2004-11-09, 12:20
|
|
|
| Ja najpierw sprawdziłbym poziom płynu hamulcowego, zajrzałbym do bębnów (mogą być zużyte szczęki, zatarte cylinderki albo wyciek, którego na zewnątrz nie widać), jeżeli płyn ma ponad dwa lata to bym go wymienił, no i potem wziąłbym się za odpowietrzenie układu. Jeżeli to jest rzeczywiście pompa to i tak trzeba będzie to wszystko zrobić, nie? |
|
|
|
 |
bajzel 91,1 turbo
Gość
|
Wysłany: 2004-11-09, 12:34
|
|
|
| Yarema-podzielam twoje zdanie,mi też o to chodziło ale inaczej mi się napisało. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|