Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
klejenie poszycia - klej do szyb?
Autor Wiadomość
bajzel 91,1 turbo
Gość
Wysłany: 2004-11-04, 20:25   

czołem,możecie mi ludzie napisać czy klej do montażu szyb w samochodach może służyć do przyklejenia poszyć w trabie.tak słyszałem w pewnej firmie u mnie w mieście która zajmuje się produkcją spojlerów, owiewek i innych podobnych i tam gość mi tak podpowiedział.czy ktoś może coś na temat tego kleju się wypowiedzeć,może ktoś tak kleił?pozdro

Yarema47
Gość
Wysłany: 2004-11-04, 21:53   

No, ja mam błotniki klejone tym klejem i wszystkie przeciekające miejsca. Zrobiłem to dwa lata temu. Parę tygodni temu trzeba było rozebrać kartony, żeby odtworzyć nadkola, próg itd. fakt, że trochę ciężko było zdjąć ale odkleiły się bez żadnych uszkodzeń, klej zachował sprężystość i trzymał w 95%, troche roboty było przy ściąganiu resztek kleju. Mimo to użyję go ponownie bez wahania!
P E R F E K T P A T E N T
.

Galant
Gość
Wysłany: 2004-11-09, 23:31   

Hey! Podaj nazwe tego kleju.

mefisto666
Gość
Wysłany: 2004-11-09, 23:34   

czesc poczytaj o tym w postach jest o tym sporo mnie tez to czeka niedługo wrrrrr

Piotr Stańczewski
Gość
Wysłany: 2006-08-17, 19:01   

a ja odkopie temat... bo troche czasu minelo... jutro zaczynam czyszczenie przed zaklejaniem traba... cos czuje ze na kleju do szyb sie skonczy... a moze pojawilo sie cos innego... lepszego... ?
Zastanawia mnie jedna sprawa jeszcze... bo nie wiem czy jakas miniom malowac blasie wyczyszczona przed klejeniem.. czy nawalic tyle tego kleju zeby cala blasia byla w nim... mam trampusia swiezo wyspawanego i nie chcialbym zeby mu sie cos zaczelo dziac zaraz....
Z gory dziekuje za jakies info...
Pozdrawiam

Piotr Stańczewski
Gość
Wysłany: 2006-08-17, 19:05   

zapomnialo mi sie... moze ma ktos patent jakis na w miare sensowne czyszczenie duroplastu przed klejeniem... blotniki przednie mam cale zazygane konserwacja... ciekawe jak oni ja tam wszczykiwali ... ;) pewnie przez te dziury co ostatnio mi gosc latal...

mitek
Gość
Wysłany: 2006-08-18, 00:31   

Piotrek Dziury do przedniego nadkola są olbrzymie odkręcasz garnek i prawie wiadrem możesz lać konserwację do nadkola :-) ja polecam patex super fix tylko najmocnieszy (chyba czerwonawa tuba) włąsnie kleje swojego po stłuczce i wychodzi super. Ten własnie klej łapiue dosyc szybko więc treba sobie dobrze duroplast przypasowac przed klejeniem ale za to nie mam problemu z używaniem scisków itp. tuba do wyciskacza kosztuje okoo 15zł Polecam

Piotr Stańczewski
Gość
Wysłany: 2006-08-18, 08:29   

a co z tym malowaniem przed klejeniem? zapodac podklad na blache.. czy nie? bo sie obawiam czy nie bedzie chcial klej z podkladem odlazic od blaszek... :/

Paweł Bross
Gość
Wysłany: 2006-08-18, 09:23   

polecam Tube Patex fix (twożyw i materiałów niechłonących np drewno-metal) Koszt około 15zł ja dałem 13zł
pozDDRawiam

Piotr Stańczewski
Gość
Wysłany: 2006-08-18, 10:02   

no ale malowac podkaldem czy nie? kupowac minie i pedzelkiem pojechac??? czy dac sobie z tym siana ..... bo to juz dzis by mi pasowalo zaczac robic... (no chyba ze przy czyszczeniu kartonu z konserwacji zejdzie mi dluzej niz mysle... )

Dawid
Gość
Wysłany: 2006-08-18, 10:22   

do montażu duroplastów stosuje sie np autokit (6pln/op)
nakłada sie go grubo na wszystkie metalowe krawedzie do których ma przylegać duroplast, następnie dokładnie przykreca sie element od góry (wszystkie wkręty!!!) w fabryce dawali pod dolną krawedz paski gumy jezeli ich brakuje to duroplast nie jest naciągnięty i będzie odstawał na pionowych krawędziach, trzeba wtedy dorobić takie paski (np z wykładziny PCV) dobrze naciągnięty element przylega do wszystkich el. metalowych i jest szczelny. U mnie to działa już 3 lata...

myszy
Gość
Wysłany: 2006-08-18, 13:33   

Przy remoncie który robiłem rok temu używałem kleju montażowego ,,Tytan''. Trzyma dobrze i szczelnie - nie wiem jak będzie z demontażem - orygnalny klej traktowałem opalarką i puszczał. Kleiłem do blach pomalowanych ,,Corriną''. Procedura klejenia była następująca:

1. Smarowanie poszycia.
2. Przyłożenie wtępne.
3. Dosmarowanie w miejscach gdzie klej się
nie odbił na balchach.
4. Smarowanie krawędzi blach
5. Odczekać 2-3 minuty.
6. Przyłożyć i równomiernie docisnąć poszycie.
7. Obkręcenie blachowkrętami.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi