Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Od laika pytań kilka.
Autor Wiadomość
Yankes
Gość
Wysłany: 2005-08-28, 14:40   

Witam wszystkich. Stałem sie posiadaczem Trambiego601 z 65roku i mam kilka pytan.przegląd skończyl sie w listopadzie2003 ubezpieczenie bylo oplacone do sierpnia2005 co w tej chwili musze zrobic zeby samochod prawnie uruchomic(przeglad oc itp.)co do przegladu to mam pytanie jak to wyglada przy tak starym samochodzie w Warszawie co jest sprawdzane głownie oraz czy sa duze problemy z przejsciem badanie, w samochodzie jest problem z oponami(przod jest troche poscinany)i tu mam pytanie czy ktos ma moze tanie opony uzywane?i ostatnia sprawa, chyba najwazniejsza na ta chwile, potrzebuje pomocy kogos kto zna sie na silnikach trabantowskich żeby spojżal pod maske mojego malenstwa i doradzil pare rzeczy(na100% trzeba wyregulowac gaznik) z gory dziekuje za odzew. pozdrawiam

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-08-28, 14:46   

Jeśli trafisz na spoko faceta, albo na osobe która miała kiedyś trabika to przymknie oko na jakieś drobne niedomagania:) Jak masz problemy z gaźnikiem to znajdziesz informacje ak go wyregulować na forum technicznym:) A co do opon to poszperaj na allegro, tam nieraz są spotykane felgi z oponami za pare groszy. A co sprawdzają na przeglądzie, to też było o tym pisane na forum. Pozdro dla nowego trabanciarza:)

Pawel Ziemkowski
Gość
Wysłany: 2005-08-28, 14:47   

Sluchaj no wiec musisz pojechac na stacje gdzie robia badania techniczne jezeli Twoj samochodzik jest sprawny to nie ma problemu z przejsciem jezeli masz poscinane opony z przodu to moze byc cos z geometria np.zbierznosc do ustawienia z oc to nie wiem do konca wydaje mi sie ze to weteran szos wiec masz 50 % znizki na dzien dobry.A na gaznikach niestety sie nie znam.Pozdrawiam

Yankes
Gość
Wysłany: 2005-08-28, 16:22   

Równiez Witam.Zgadza sie oc jest za50% opony juz chyba bede mial.Teraz szukam juz tylko jakiegos dobrego czlowieka z Warszawy najlepiej okolice Ursynowa ktory moglby spojrzeć pod spódnice trampka:]czekam na odgłos.

Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2005-09-02, 20:57   

To szczęście dostać tera takiego Trabika z '65r. Mam nadzieję że nie zamierzasz go tuningować? :]

Karol "MaxXx&
Gość
Wysłany: 2005-09-03, 12:48   

Grzesiek ty jakiś nawiedzony jesteś?? :)

Ni twórzmy nowej dyskusji na wzór tej. Tam już wszystko powiedziano.
Tuning to nie zawsze dwa paski przez środek i plastiki z matiza to także to co zrobiłeś ze swoim autem.

Ważne dbał o nienaganny stan techniczny swojego skarbu. Tyle

Yankes
Gość
Wysłany: 2005-09-03, 13:52   

Mam zamiar zrobic go na cacy z wykonczeniami w chromie i orginalnym niebieskim lakierem poza chroami zero innowacji zero wiercenia i na 100% zero caraudio-to jest Trabant on gra silnikiem:]

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-09-03, 15:45   

Ja też napoczątku chciałem doprowadzic trabika jak najblizej oryginału i tak go zostawić. Ale nie umiałem się powstrzymać przed tuningiem:) Oczywiście w moim trabiku jest 0 ognis korozji i jest wszystko czysciutkie i dobrze zabezpieczone. Ale po niedługim czasie zaczołem go zmieniać według swego gustu. Założyłem ładne tuningowe pokrowce, sprzęt audio, którego na dzień dzisiejszy cena wynosi ponad 1tys.zł, kołpaczki, pomalowane pod maseczką, nakładki na pedały itp. Jak jade swoim trabikiem to ludzie z uśmiechem oglądają się za moim kochanym helmucikiem:) Pozdro

macq
Gość
Wysłany: 2005-09-03, 16:00   

"tuningowe pokrowce" he he " :D U mnie byly paski przez traba, ale je zdarłem. Dla szydery jeszcze zamiast znaczka na masce była naklejka "pirat" na antenie flaga unii z tyłu naklejka pioneer i plyta pod lusterkiem, ale mi to przeszło. Wole traby w oryginale.

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-09-03, 19:54   

Heh, Z tymi pokrowcami to na nich pisze Tuning style:) A i jeszcze mam nakładke na rurce wydechowej:) Ale coraz mniej mnie ciągnie do tuningu( pewnie z powodu malutkich funduszy) i coraz bardziej mi siępodobają oryginalne trabiki:)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi