|
[1,1] ZAWORY - 1.1 I 1.3 |
| Autor |
Wiadomość |
Patryk601
Gość
|
Wysłany: 2004-10-22, 13:57
|
|
|
Cześć
Mam pytanko czy ktoś już to przerabiał czy może poprostu wie ile może kosztować wymiana zaworów.
Mam gaz w 1.3 i strzela jak się go muli lub ma za wysoki bieg - wszystkie bajery przez mechaników sprawdzone a on dalej strzela,
na benzynie może bardzo nie strzela ale taki same szarpania - poprostu podobny efekt.
Może macie jakieś domysły co to będzie takiego.
PozDDR |
|
|
|
 |
Luker
Gość
|
Wysłany: 2004-10-22, 21:48
|
|
|
| Kable WN . Sprawdź i wymień na nowe. Kup sobie najlepiej jeden , jakis najdluższy , najzwyklejszy na stacji benzynowej i po kolei wymieniaj i sprawdzaj czy cos to daje , jak nie to nie wiem... |
|
|
|
 |
picek
Gość
|
Wysłany: 2004-10-23, 18:27
|
|
|
| Moim zdaniem to nie zawory. Jeżeli chodzi o zawory to byś słyszał charakterystyczne tykanie przez cały czas. A czy mierzyłeś ciśnienie w silniku? Według mnie przyczyna tkwi w gaźniku i zapłonie. |
|
|
|
 |
Stanisław Kudyba
Gość
|
Wysłany: 2004-10-23, 18:50
|
|
|
| Przy lpg niewiem ale szarpanie na bendzynie to wina syfy w gażniku albo poziomu paliwa Albo go zalewa albo nie dostaje paliwa A kable tez są ważne ale ja stawiam na gażnik |
|
|
|
 |
Stanisław Kudyba
Gość
|
Wysłany: 2004-10-23, 18:50
|
|
|
| Oczywiście rozmawiamy o ciepłym silniku |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2004-10-23, 20:11
|
|
|
Witam.
Gaz jest bardzo czuły na świece i przewody WN. I od tego bym zaczął. Dobre swiece NGK - koszt 32,00 PLN.
Osobiście na świecach "Iskra" przejechałem 10tys km i musiałem wymienic bo silnik mulił, strzelał itp. Już myslałem że to koniec silnika, ale wymiana świec i kabli WN ożywiła go znacznie.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|