Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1.1] Płyn chłodzący cieknie ze zbiornika
Autor Wiadomość
RAZ1
Gość
Wysłany: 2004-10-18, 14:12   

Czy ktoś z Was nie spotkał się ktoś z Was z problemem wycieku ze zbiorniczka przelewowego chłodnicy? I to mimo wymiany zaworu w korku. Burzy się nad korkiem non stop i wycieka płyn. Myślałem, że może to uszczelka pod głowicą, choć ciśnienie w układzie raczej nie jest wysokie - np. nie czuć, że węże z płynem są napięte i twarde. To się przelewa nawet na wolnych obrotach, przy stosunkowo zimnym silniku.
Zauważyłem, że płyn dziwnie sika z wężyka przelewowego: tam jest taki mikro otworek, z którego tryska wprost na zawów w korku i wówczas wycieka przez otwór w korku. Czy rzeczywiście płyn powinien w ten sposób przelewać się z chłodnicy do zbiornika?

Galant
Gość
Wysłany: 2004-10-20, 08:13   

Witam! W moim zbiorniczku płyn z przelewowego rozlewa się po ściankach (od wewnatrz) nie ma problemu.

RAZ1
Gość
Wysłany: 2004-10-20, 14:57   

No właśnie, a jak wygląda otwór wlewowy do zbiornika? U mnie to mikro-dziurka średnicy 1-2 mm. Tryska przez to jak ze strzykawki, wprost na ten nieszczęsny korek. Czy Tak tak to powinno wyglądać?

JaJer
Gość
Wysłany: 2004-10-20, 15:04   

Witam.
Jest to mały otworek jak wspomniałeś. Musisz przetkac go bo chyba sie zapchał itp. Zdejmij waż i cienkim drutem przepchaj (oczyść) Po przepchaniu strumień powinien zmienic kierunek. Powodzenia.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi