|
CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0
|
|
[1,1] sprzeglo pomocy |
| Autor |
Wiadomość |
marmoore
Gość
|
Wysłany: 2004-10-19, 15:56
|
|
|
Witam witam i o stan sprzegla sie pytam
A powaznie. Chyba cos mi sie sprzeglo konczy. Od tygodnia nie wchodzi mi jedynka tak jak powinna jak jest cieply , mianowicie bardzo ciezko , dodatkowo zerwalem dwa pedaly , od podciagania linki , juz mam tego dosyc i zabieram sie za remont sprzegla. A zeby bylo dobrze chce zrobic docisk, tarcze, lozysko. I ta lape od linki co ze skrzyni wychodzi , bo mam spawana. Pytanie mam takie: CO JESZCZEKUPIC ZEBY MNIE NIE SPOTKALA NIESPODZIANKA JAK ROZBIORE DZIADA . Czy te 4 rzeczy wystarcza czy jeszcze ejst cos co warto wymienic?
I mam jeszcze jedno pytanie bo tu sa dwie wersje
1.Wersja mechanikow< ktorzy wiadomo ze chca zarobic: trzeba wyjac silnik
2.wersja cartoon trabant< bodajze z lodzkiej strony > Silnika nie trzeba wyciagac.
Co zrobic zeby zmienic sprzeglo. Jakby mi ktos lopatologicznie napisal krok po kroku , na co zwracac uwage i jak zabrac sie za to samemu lub z pomoca ojca, ktory jest specjalista od poldonezow.
Czy trzeab ten silnik wywalac czy nie i czy jest to do zrobienia we wlasnym zakresie
blagam o info
Ps dla trabantowych trips & traps:
Jak mi drugi pedal sprzegla poszedl i juz nie mialem skad go dorwac to kupilem w obi katownik i na 2 sruby do pedala przykrecilem. Podejrzewam ze juz si eni eurwie. Linka jest zaczepiona do katownika a nie do pedala. |
|
|
|
 |
Wojtek K
Gość
|
Wysłany: 2004-10-19, 18:52
|
|
|
na polówkach się nie bardzo znam ale tarczę trzeba by było ustawić osiowo a jak dostęp jest raczej nijaki (np po rozsunięciu silnika i skrzyni) to może być trudno...Po wyjęciu silnika przynajmniej widać co jest ok a co nie...Przynajmniej w 2-takcie ta matoda zdaje egzamin |
|
|
|
 |
Grzegorz B.(bolek)Katowic
Gość
|
Wysłany: 2004-10-19, 19:36
|
|
|
To moze być wina samej linki ze ci pedaly sie łamią,a jak chcesz wymienić sprzęgło bez wyciągania silnika to na bank musisz wyjąć skrzynię.Łatwiej to zrobić po odkręceniu od niej poduszek,oczywiście wyciągnąc musisz tez półosie ze skrzyni,ściągnąć wodziki,odkrecić rozrusznik i na samym początku wyciągnąć chłodnice.
Sam będziesz miał ciężko,bo przy wyciąganiu skrzyni,po odkręceniu wszystkiego,ktoś musi ci odciągać silnik.
Jakbyś mieszkał bliżej Katowic to bym ci pomógł to zrobić,ale myśle ze dasz rade to nie takie trudne,jeśli ma sie narzędzia odpowiednie |
|
|
|
 |
marmoore
Gość
|
Wysłany: 2004-10-20, 12:59
|
|
|
linka jest nowa, wiecwykluczam
a moze olej zmienic? pytanko jaki olej wlac? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|