Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[601]Czemu tak dymi?
Autor Wiadomość
Spider
Gość
Wysłany: 2004-10-13, 14:33   

Czy może to być wina słabej iskry? Bo kopcenie jest tylko na zimnym silniku. Na ciepłym prawie wcale nie widać dymu. Olej mieszam właściwie a gaźnik też raczej ok. Pali mi 6-7 litrów na 100km po remoncie silnika (czy właściwie?)

papieju
Gość
Wysłany: 2004-10-13, 14:57   

hmm, w 2t to w sumie normalne, zawsze zimny dymi, zwlaszcza w jesienno-zimowe pory, gdy uzywane jest ssanie. zalezy to tez od trasy jaka dziennie pokonujesz - jesli jezdzisz na ktorkich odcinkach i nie zdazy ci sie dobrze nagrzac, to zbiera sie nagar - dopiero dluzsza trasa (czesto nawet ponad 100km) oczysci ci nalezycie silnik i wypali - objawem bedzie ciut lepsza moc i wlasnie mniejsze zadymienie.

Maciej 'Qbak' Darocha
Gość
Wysłany: 2004-10-14, 11:07   

Jeżeli chodzi o dymienie - na zwykłym mixolu dymi na pewno bardziej. Jak przesiadłem się na Mobila 2T, to dymi tylko trochę, na zimno. Jak raz zalałem zwykłego miksolu, to wstydziłem się w korku stać, bo na niebiesko zachmurzałem okolicę ;-)

Półsyntetyki znacznie lepiej się spalają, a przez to mniej dymią. Jednak dymienie zimnego 2-suwa jest jego cechą immanentną i nie należy z nią walczyć :-D

Grzesiek N.
Gość
Wysłany: 2004-10-15, 21:56   

U mnie jak trabi był b.dobrze wyregulowany (niestety był) to na oleju Esso 2t czasami w ogóle nie dymił (szczególnie kiedy był nagrzany). Jak nowiutki czterotakt.

Ale Trabant bez dumu to jak żołnierz bez karabinu, nie? :P

pozDDRawiam
GN

Kędzior
Gość
Wysłany: 2004-10-24, 20:16   

dokładnie... ja jak jade trabem to zostawiam siwą mgłę za sobą. fuckt fucktem to celowo wlałem więcej oleju bo dopiero co zrobiłem remont silnika. Fajnie się tak jeździ :)

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-10-24, 21:46   

trabant ma dymić i nie pytajcie się czemu. To wszystko zależy od oleju. Na mixolu dymi najbardziej

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi