Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1,1] obniżanie 1,1
Autor Wiadomość
Ra-v
Gość
Wysłany: 2004-10-08, 18:34   

Witam.
Ośmielę się poruszyć temat pewnie już przerabiany nie raz. Jestem nowy i dopiero zaczynam przygodę z Trabem i proszę Was o pomoc w sprawie obniżenia Trabika 1,1. Otóż zakupiłem alufele Borbet 14" i zastanawiam się jak je zmieścić w docelowo obniżonym autku. Przed kupnem sprawdziłem (wyjmując amortyzator ze sprężyną) czy zmieści mi się felga w tylnym błotniku - mieści się. Problem pojawia się w momencie gdy założyłem na nią oponę - próbowałem już 195/45 R14 i 185/50 R14 - zachacza o błotnik. Dodam że felgi mają szerokość 6". Doradźcie co zrobić - może ktoś to już przerabiał? Jaką oponę najlepiej założyć? Myślałem o 175/50 lub 165/60 ale nie mogę nigdzie znaleźć aby przymierzyć. Dodam też że nie chciałbym ciąć błotników gdyż autko dopiero co wyjechało z lakierni.
Pozdrawiam i proszę o pomoc.

trabi23
Gość
Wysłany: 2004-10-08, 20:30   

a moze by tam rozepchac blotniki?

www.germanstyle.glt.pl tam masz forum mysle ze sa tam ludzie ktorzy ci pomoga..

Rafał Malinowski
Gość
Wysłany: 2004-10-09, 18:55   

Ja mam 1.1 i z tyłu mam 195/45/14 Alufelga 6,5cala
I jest ok nie obciera a 3 zwoje uciachane acha ale spręzyny chyba żuk . Oczywiście z tyłu. Pozddrowienia miłej pracy

trabi23
Gość
Wysłany: 2004-10-09, 21:18   

rafale mozesz sprawdzic czy to na 100% sprezyna z zuka bo interesuje mni to rozwiazanie...

aha i czy mozesz napisac mi jak autko sie zachowuje na tych sprezynach?? jak z twardoscia?? amorki seryjne??

co do obnizania 1.1 to robił to bRq www.trampolina.tk

Rafał Malinowski
Gość
Wysłany: 2004-10-13, 18:12   

Tak do tyłu poszły sprężynki od żuka (tak twierdzi pracownik złomu) zmieniłem ją i nowe amorki (satim) i naprawde miło zaskoczony jestem , konkretnie twarde . Pokonywanie zakrętów , łuków pestka , tylko jeszcze przód zrobie tzn. new amorki i bedzie git. A może ktoś ma sprężyny w 1.1 z przodu od czegoś innego??

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi