Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[601] Ładowanie - alternator 12V
Autor Wiadomość
Maciek Szymański
Gość
Wysłany: 2004-09-23, 07:28   

Pytanie do posiadaczy 601 z alternatorem:
Czy na wolnych obrotach macie ładowanie ?
Jeżeli nie, to przy jakich gaśnie lampka ?

Filuu
Gość
Wysłany: 2004-09-23, 09:23   

no wlasnie mam ten problem.. na wolnych obrotach pali sie lampka ladowania a zauwazylem ze ostatno w nocy jak jechalem ze lampka ladowania ciagle sie pali (leciutenko..) czy tak powinno byc?..

marmoore
Gość
Wysłany: 2004-09-23, 09:42   

z tego co jest napisane w tej ksiazecze oryginalnej o trabantach 601< taka fioletowa< granatowa> to lampka ladowania na wolnych obrotach moze sie palic lekko . mi sie palila jak mialem . W 1.1 tez mi sie lekko pali a prad ladowowania jest ok

Wojtek K
Gość
Wysłany: 2004-09-23, 13:14   

< taka fioletowa< granatowa> lampka to kontrolka świateł drogowych czy jak ktoś woli długich.W czasie jazdy faktycznie może świecić ale przy włączonych w/w światłach.A jak świeci przy innej okazji to coś jest nie tak... A kontrolka ładowania jest czerwona- ta najbardziej po lewej wśród tych na dole licznika.I na wolnych obrotach nie powinna się raczej świecić czy "lekko palić". Polecam wnikliwą kontrolę instalacji a szczególnie tego cieniutkiego kabekla podpiętego konektorkiem do rozrusznika

Sikor
Gość
Wysłany: 2004-09-23, 13:20   

Jemu chyba chodziło o to że książeczka jest fioletowa/granatowa......

marmoore
Gość
Wysłany: 2004-09-23, 13:38   

tak chodzilo mi o kolor ksiazeczki :-)

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2004-09-23, 14:32   

Jeśli się pali ta czerwona lampka to pewnie alternator nie ładuje aku W alternatorze jest wewnętrzny reg. napięcia Albo obroty są za niskie albo lużny pasek Obroty ? W 1.1 pisze 800 W 601 pewnie wyższe koło 1000

morti
Gość
Wysłany: 2004-09-23, 18:04   

tak jak Wojtek napisal sprawdz ten kabelek bo on jest fest wazny a pozatym jesli malpka sie tli lekko to moze pora styki przeczyscic czasami to daje zniewalajace efekty swiatla przestaja byc zolte:Pa staja sie jasne i swieca na bialo pozDDRo powidzenia w usuwaniu usterki

ZBuK
Gość
Wysłany: 2004-09-23, 18:20   

U mnie też się świeciła przy niskich obrotach. Czasem tliła czasem mocniej. Skończyło się na tym że wywaliłem akumulator stary i zkupiłem nowy.
Wymieniłem REGULATOR ALTERNATORA, wymieniłem pasek klinowy, naciąg porządny, przeczyściłem klemy i jest git i nic sie na tli. MYŚLĘ ŻE NIE POWINNO!

Wojtek K
Gość
Wysłany: 2004-09-25, 13:40   

Może też już pora wymienić kable od akumulatora? Te aluminiowe lubią korodować i wtedy dzieją się baaaardzo ciekawe rzeczy...

Filuu
Gość
Wysłany: 2004-09-26, 19:30   

sprawdzilem ten slynny cieniutki kabelek podpiety konektorem do rozrusznika i wszystko wydaje sie byc OK akumulator mam nowy(stary szlag trafil) klemy porzadne tez.. kurcze moze wezme sie za czyszczenie stykow (chos swiatla mi bija ladnie jasno i bialo =) )

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2004-09-26, 20:21   

przepraszam za pytanie, ale co ma kabelek sluzyacy do zalaczania rozrusznika do ladowania przez alternator?

Filuu
Gość
Wysłany: 2004-09-26, 21:41   

ja tam nie wiem poprostu ide po kolei za radami heh... czas chyba na czyszczenie stykow czy cos innego bo ciagle pali sie mocno na niskich a przy normalnej jezdzie lekko

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-09-27, 00:13   

ten kabelek to nic nie ma.
U mnie kiedyś robił za zabezpieczenie antykradzieżowe :) znaczy jak był odpięty :)
a ładowanie to mogą być zaśniedziałe przewody aluminiowe kończące się szczotki.

Bartolini
Gość
Wysłany: 2004-10-03, 23:12   

mi tez się kiedyś tliła leko ta kontrolka i okazało się że to któryś z kabelków spadł. Niepamiętam ale chyba ten od regulatora

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi