Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Kierownicy wymiana a przegląd
Autor Wiadomość
Janznaj
Gość
Wysłany: 2004-09-28, 16:42   

Cz, mam pytanie techniczno-prawne:w trabancie moim nowym kochanym 601 chcialbym kierownice wymienic, bo peknieta jest. Czy musze wymienaic na taka sama, czy moge na inna(nieseryjna)? Co na to przepisy? jak z przegladem?

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2004-09-28, 17:45   

Kierownica powinna miec atest dopuszczajacy ja do uzytkowania z konkretnym typem samochodu.

W przypadku kierownic sportowych kierownica powinna miec odpowiedni atest jak i naba (przelotka).

Janznaj
Gość
Wysłany: 2004-09-28, 18:12   

Aha, a czy kierownica od polo w takim wypadku bylaby legalna w 601, czy niet?

I jakie kierownice ew. mozna do trabanta wrzucic?

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-09-28, 18:31   

Od polo czy od Trabanta "polo"?

Jesli to drugie to bedzie legalna, poniewaz Trabanty 601 mialy montowane takze takie same kierownice jak w 1,1.

Janznaj
Gość
Wysłany: 2004-09-28, 19:13   

Trabanta polo w sensie, 1.1

Czyli gruba kierownica jak najbardziej?No to ladnie. Z czyms bardziej custom bylby problem? A jakie kierownice Wy macie?

AdamM (Trimm Trabb)
Gość
Wysłany: 2004-09-29, 08:50   

...okrągłe??

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2004-09-29, 12:13   

Ja mam Jojstik

Janznaj
Gość
Wysłany: 2004-09-29, 13:01   

to ja moze zaryzykuje ze sterem okretowym.

Luker
Gość
Wysłany: 2004-10-08, 22:55   

Czyli w myśl przepisów nie ma możliwości wsadzenia innej kierownicy niz trabantowska. Nie spotkalem sie jeszcze z naba do trampka. Ale tu zastanawiajace jest czy jak tokarz dorobi nabe , to czy ktos sie bedzie czepial ? Nie rozumiem... Czyli moja chromowo-drewniana kierownica to kolejne marzenie nie do spelnienia... Wrrr...

Luker
Gość
Wysłany: 2004-10-08, 23:35   

Marzenia wrocily, przeczytalem jeszcze raz co napisal Pawel . Czyli skoro nie jest sportowa, to zakladam.

Inna sprawa . Czy trabant bez tylnego zderzaka tez jest legalny ? Duzo takich jezdzi. Ktos kiedys wspomnial , ze przedni jest obowiazkowy, ale jezeli z tylu nie ma ostrych krawedzi to go nie potrzeba... Nie znam sie na przepisach...

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-10-09, 13:23   

Kierownice z Trabów 1.1 nie były montowane w 601 tylko kierownice z 601 były montowane w 1.1 - taka mała różnica...

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2004-10-10, 11:22   

Marzenia wrocily, przeczytalem jeszcze raz co napisal Pawel . Czyli skoro nie jest sportowa, to zakladam.

Nie nie nie. Kierownica musi byc atestowana. Naba tez musi byc atestowana. Naby atestowane mozna kupic w niemczech - firmy Raid.

TRB601
Gość
Wysłany: 2004-10-11, 22:51   

Hmmm ja mam tyle rzeczy za co kochani panowie policajanci mogliby mi zabrac dowod ze szkoda wymieniac !! Ale Naba ..made by TOKARZ i kierownica MOMO 28cm spisuja sie znakomicie!!

GrzegorzG (Greg)
Gość
Wysłany: 2004-10-13, 10:27   

Mam sportową kierownice "momo" nabe sam przerabiałem z opla. Podczas kontroli gliniarz złapał za kierownice, poruszał , zapytał
-Coto jest? ,
Ja odpowiedziałem
-Kierownica.
Poleciał mi dowód... ale spokojnie, nie za kierownice tylko za opony i wydech :):)

Janznaj
Gość
Wysłany: 2004-10-13, 16:26   

"uzytkowania z konkretnym typem samochodu.
"-chodzi o samochod marki trabant, o trabanta 601, o samochod osobowy, ciezarowy?Cos mi kiepsko idzie interpretacja tych przepisow.
Jakakolwiek inna kiera musi miec dopsuzczenie do tego konkretnego pojazdu?

Niech zyja przepisy w Polsce.Niby napisane czarno na bialym, a ja dalej nie kumam.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi