|
Jak zamontować sygnał włączonych swiateł??? |
| Autor |
Wiadomość |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2004-09-12, 08:52
|
|
|
Na postojowkach?
Rozumiem - na swiatlach mijania, ale postojowki nie maja wiekszego sensu - bo ich nie widac i chyba jazda na postojowkach jest niezgodna z przepisami. |
|
|
|
 |
blaz
Gość
|
Wysłany: 2004-09-13, 15:17
|
|
|
4.00 wczoraj podłączyłem. "TOYA"- więc nie wiem jak długo pochodzi. I stwierdziłem że najlepiej podłączyć - czarny kabelek-do 8 od lewej bezpiecznika, a czerwony -do włacznika świateł, tylko mam nieoryginalny włącznik, wiec nie powiem pod który kabel.
PS-cholernie głośno poiszczy:)) |
|
|
|
 |
kebi
Gość
|
Wysłany: 2004-09-13, 23:36
|
|
|
| Jak znajdę chwilę czasu to odkopię projekt mojej strony WWW, miałem tam opis instalacji przekaźników do sterowania światłami w trabim. Postaram się reanimować stronę i dać znać gdzie jest. |
|
|
|
 |
blaz
Gość
|
Wysłany: 2004-09-14, 09:49
|
|
|
| a do czego służy taka malutka czarna "skrzyneczka", pudełeczko nad przerywaczem kierunków? są tam 2 bezpieczniki, tzn u mnie jest 1 ale jest miejsce na drugi.. pierwszy raz to zobaczyłem jak przyklejałem do przerywacza "piszczydełko" |
|
|
|
 |
qba_601
Gość
|
Wysłany: 2004-09-15, 22:39
|
|
|
ta puszeczka to miejsce na bezpieczniki dodatkowego wyposarzenia
jesli dobrze pamietam to brzeczyk mozna podlaczyc tak
jeden kabelek podlaza sie do bezpiecznika odpowiedzialnego za obrysowke
a drugi pod bezpiecznik od pozycji albo mijania jak kto woli |
|
|
|
 |
blaz
Gość
|
Wysłany: 2004-09-15, 23:24
|
|
|
| czyli to dodatkowe wyp. które niby jest (bo 1 bezpiecznik mam) to chyba od ogrzewanej szyby? |
|
|
|
 |
MaxXx
Gość
|
Wysłany: 2004-09-16, 20:13
|
|
|
| na psotojówkach bo mi nikt w dupe nie wjedzie a wzrok mam dobry nie musze se przodu doswietlac w dzien, nie zebym zalowal pradu... :) |
|
|
|
 |
qba_601
Gość
|
Wysłany: 2004-09-16, 21:44
|
|
|
| w sedanie jest jeden wpiety a w kombi z tego co mapietam dwa bo jeszcze tylna wycieraczka |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2004-09-17, 02:28
|
|
|
MaxXx: ..., ale ja mam słaby wzrok i jak nie zauważę Twoich przednich postojówek to Ci przód rozwalę :)
I co z tego że Ci nikt w dupę nie wjedzie jak nie będziesz miał przodu - samolubie. ;)
Opisałem to w żartobliwym tonie, może dotrze żę:
JAZDA NA POSTOJÓWKACH NIE MA SENSU!!! |
|
|
|
 |
blaz
Gość
|
Wysłany: 2004-09-17, 05:56
|
|
|
| że sie tak wtrące to jazda na światłach w dzień ma sens ale z tyłu auta niewiele poprawia bo tylne światła niebardzo widać w dzień do tego pod słońce. Sprawa tyczy sie raczej przednich świateł które rzeczywiście coś dają. Dlatego najlepiej zamontować swiatła do jazdy dziennej, kt.óre świecą tylko z przodu i pobierają mniej prądu niż mijania. |
|
|
|
 |
MaxXx
Gość
|
Wysłany: 2004-09-18, 09:13
|
|
|
OK zrozumiałem od dziś śmigam na mijankach! :)
Chciałbym dodać że obsceniczne wytrzeszczanie patrzał i odpowiedzi w stylu "chyba łamiesz prawo" nic nie wnoszą, dzięki JaJer! |
|
|
|
 |
blaz
Gość
|
Wysłany: 2004-09-19, 17:00
|
|
|
| ale szmelc!! pochodziło tydzien i już nie piszczy:(( ale 5zl nie ma sie co dziwić.. |
|
|
|
 |
Pawel "lyssy&
Gość
|
Wysłany: 2004-09-19, 22:23
|
|
|
ale szmelc!! pochodziło tydzien i już nie piszczy:(( zostawiles traba na tydzien na swiatlach? )) |
|
|
|
 |
blaz
Gość
|
Wysłany: 2004-09-19, 22:53
|
|
|
| na poczatku raz piszczało raz nie, potem przy wyłączonych światłach a zapalonym silniku dziwnie trzeszczało, a potem pochodzilo przez tydzień (nooo- piszczało jak gasiłem traba no:)) a teraz nie dziala wogóle:)) |
|
|
|
 |
kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
|
Wysłany: 2004-09-20, 03:04
|
|
|
Dlatego najlepiej zamontować swiatła do jazdy dziennej, kt.óre świecą tylko z przodu i pobierają mniej prądu niż mijania.
znowu oszczędność??
po co??
po kiego grzyba montować coś dodatkowego jak można tylko przekręcić gałkę? |
|
|
|
 |
|
|