Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1.1] Swiece gaz/benzyna
Autor Wiadomość
Dysiek
Gość
Wysłany: 2004-09-18, 13:02   

Czesc!

Zalozylem sobie gaz, wiec przyszla pora na wymiane swiec na spoecjalne do gazu (kupilem swiece Iskry). Po ich zalozeniu auto zaczelo sie sprawowac gorzej - wyczuwalo sie lekko nierowne obroty (nawet pomimo regulacji). Postanowilem wiec zalozyc stare swiece ("benzynowe") - problem ustal. Pytanie tylko czy mozna jezdzic na "benzynowych" swiecach majac gaz?

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2004-09-18, 15:58   

Tak, mozna. Swiece gazowe to chwyt marketingowy. Na gazie swiece trzeba wymieniac po prostu czesciej. Ja wymieniam co okolo 15tys (uzywam i polecam NGK).

szkielu
Gość
Wysłany: 2004-09-20, 16:16   

dołaczam się. jeździłem na boschu - padały po 8-10 tys. zmieniłem na NGK i zrobiło się lepiej -ciszej, płynniej i mniej pali

Dysiek
Gość
Wysłany: 2004-09-21, 13:30   

Wlasnie takie mam :) A BOSH to straszna chala, wszystkim moim znajomym, ktorzy ich uzywali szybko padaly...

Sebastian Majda
Gość
Wysłany: 2004-09-21, 19:47   

No a ja nie jestem Twoim znajomym i jakoś ja z Boschami nie miałem nigdy problemów. Używam już 2 setu na gazie a pierwszy wymieniłem po 25000 km. 43 PLN za set.
No, ale ja mam lakier "piaskowy", no a "piaskowe" Trabanty zawsze lepiej chodzą. ;-) ))))

Dysiek
Gość
Wysłany: 2004-09-21, 20:17   

Moze kupowales dobre sety ;)

Sebastian Majda
Gość
Wysłany: 2004-09-21, 20:22   

hehehe. Nie sądzę. Super WR7D+ pasują chyba tylko do samochodów sportowych, a takich w okolicy nie ma dużo. ;-)
W dwusuwie też jeździłem na Boschkach.
Nie wiem, mam sentyment do tej firmy. Może NGK chodzi lepiej, ale ja nie narzekam i ci, których wyprzedzam też. ;-)

elixir
Gość
Wysłany: 2004-09-21, 21:07   

ja mam 601 swiece ngk b6 hs... nie wiem czy sa dobre bo innych nie mialem. ale to i tak nic nie wnosi, co? pozdro

Marek Wolak
Gość
Wysłany: 2005-10-10, 22:46   

Do gazu polecam świece NGK V-016.

Piotr Czaiński
Gość
Wysłany: 2005-10-11, 06:17   

ja kupiłem trabiego o miał nówki świece boscha w miedzyszasie zamontowałem gaz i świec nie zmieniałem zrobiłem już z 15 16 tys km i nigdy nie miałem problemów odpala elegancko na gazie nawet zima i jest oki pali tez nie wiele bo na 35l zrobiłem 550km to chyba oki

Bigos
Gość
Wysłany: 2005-10-14, 12:59   

Polecam NGK Naprawde sprawdzone !!

Pawel Ziemkowski
Gość
Wysłany: 2005-10-14, 23:40   

ale ktore NGK DO GAZU JAKI MODEL??NACZY NUMER CZY COS
:))

Luker
Gość
Wysłany: 2005-11-03, 00:46   

Niby swiece dedykowane do gazu troszke sie roznia konstrukcyjnie, bo jest wyzsza temperatura i dlatego zwykle swiece do Pb moga sie wypalac szybciej. Tyle teorii na temat. W praktyce jezdzilem na NGK 30 tys i nie wiem po jaka cholere zmienilem na Iskry, NGK jeszcze daja rade :)

szkielu
Gość
Wysłany: 2005-11-03, 18:36   

na NGK BE6P czterdziesci tysiecy mi juz smignał. Zmieniłem dzis dla zasady zeby losu nie kusić:)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi