Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
zakładanie alarmu
Autor Wiadomość
bzurek
Gość
Wysłany: 2004-09-05, 10:40   

wypowiedzcie sie na temat zakładania alarmu, umieszczania centralki alarmu i centralnego, czujników, prowadzenie kabli itp.

bRq
Gość
Wysłany: 2004-09-06, 14:44   

nie bede ci pisal gdzie umiescilem centralke alarmu bo zlodzieje tez moga czytac to forum (nie obrazajac nikogo) ... bynajmniej nie lezy na wierzchu :) ... kable... ida razem z wiazka kabli z traba... +12 bierzesz z 1 albo 2 bezpiecznika od prawej (1.1... nie wiem czy w 601 jest tak samo)...

centralka od centralnego zamka jest zupelnie w innym miejscu... mozesz rowniez schowac te centralki w tych wnekach co sa przed drzwiami (kawalek wykladziny na nich jest... w ksztalcie elipsy)... :)

Milego montarzu...

Wojtuś D
Gość
Wysłany: 2004-09-08, 18:01   

To,gdzie zmontujesz sobie centralke, gdzie poprowadzisz kable zalezy tylko i wyłącznie od Twojej fantazji :) oczywiscie lepiej jest, kiedy kable nie wiszą jak sznurki do bielizny ;)

nobel
Gość
Wysłany: 2004-09-11, 16:41   

ja ostatnio zlikwidowalem swoje "sznurki od bielizny" i poprowadzilem estetyczne wiazki w oslonkach z drzwi do slupkow , nowy alarm tez juz mam bo poprzedni sie spalil(przekazniki poszly w centralce)

nowy kosztowal mnie 200zl i posiada mase bajerow,

Rafał Malinowski
Gość
Wysłany: 2004-09-11, 17:27   

Ja też właśnie jestem po założeniu alarmu .Sam zakładałem, i za robotke nie płaciłem ale za alarm 90zł + syrena 27zł + czyjniki 50zł!!MOżna jeszcze podpiąć czyjniki wstrząsu lub centralke .

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-06-25, 20:48   

Witam.
Mam alarm prestige'a aps 100 i na schemacie jest jeden kabelek wyprowadzony z napisem "antena". Po co on jest i czy tu chodzi o antene do radia??
Pozdro

Grzesiek
Gość
Wysłany: 2005-06-26, 03:16   

Witam
Sebastian ten przewód "antena" to jest pewno przewodzik ktory "ciągnie" sygnał z pilota.
A co do centralnego jest fajny sposób.Wiekszość trabanciarzy ma tak właśnie zrobione,ale ciężko będzie to opisać w kilku słowach.Najlepiej jakbyś zobaczył to u kogoś:)
Pozdrawiam

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-06-26, 13:08   

Witam.
Dzieki Grzesiek :) Zoaczyc bedzie ciezko bo w Szczecinie nie znam nikogo z takim patentem :)

trabi23
Gość
Wysłany: 2005-06-29, 21:41   

czy mogłby ktos kto ma centralke w trabiku napisac czy na pilota czy na kluczyk izrobic foto tego patetu? chodzi ofkors o drzwi kierowcy od wewnatrz czyli jak pomontowane:>:>???

Sikor
Gość
Wysłany: 2005-07-04, 20:44   

Poszukaj na forum, gdzieś były linki do czeskiej strony na której było obfotografowane krok po kroku montowanie CZ do traba.

Sikor
Gość
Wysłany: 2005-07-04, 20:48   

Znalazłem to na naszym wartburgowym forum Jak nie masz daleko do Wawy to możemy sie umówić to ci pomoge z robotą. Mniej więcej wiem co i jak.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi