Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
odpada to....lub tamto...
Autor Wiadomość
blaz
Gość
Wysłany: 2004-09-07, 18:45   

e no luker lepiej to wkręć tak jak tzreba:)) bo ci cuś przypadkiem ODPADNIE.. ja na wszystkie śruby od wachaczy powkręcałem od środka nakrętki samokontrujące i zalałem olejem.
A odnośnie maski to czy Wy nie macie FABRYCZNYCH ZABEZPIECZEŃ przed otwarciem?? ja to nawet w dwusuwie miałem a co dopiero w polówce. Nie raz zapomniałem "docisnąć" maske i w czasie jazdyn podskakiwała ale nigdy sie nie otworzyła

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2004-09-07, 19:33   

Ja natomiast z własnej głupoty zgubiłem prawe tylne koło Nie było szybko 80 i w pierwszej chwili myślałem że odpadł tylny wydech A dlaczego go zgubiłem? Bo długo wcześniej było słychać takie cichutkie pitut pitut Zjadło tego kołka na czopie i piasta latała jak chciała Zabezpieczenie puściło i kółko sobie w prawo a ja w lewo Nie życzę nikomu bo gdyby wtedy ktoś szedł poboczem to nie daj Chryste...
Zwracajcie proszę uwagę na wszelkie pitania i dziwne stuki
Oby nigdy nikomu nic złego...
pozdrawiam

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-09-07, 22:27   

A odnośnie maski to czy Wy nie macie FABRYCZNYCH ZABEZPIECZEŃ przed otwarciem??

Ja też jechałem z niedomkniętą maską do domu 50 km i nic mi nie było a nie jeżdżę najwolniej. Trzeba dbać o zamki i linke... Znaczy smarować, wyregulować i mieć sprawną sprężynę w zamku. Fakt faktem ja linki nie posiadam, bo mi się nie chce zmienić na inną a tą mam urwaną. Maskę otwieram ręcznie bez żadnych pomocy :) ale jak to nie zdradzę :]

JaJer
Gość
Wysłany: 2004-09-08, 06:04   

A ostatnio krzywo wkrecilem srube od wachacza i gwint sie spieprzyl , sruba trzyma w polowie

ginie kultura techniczna w narodzie!!!
Może lepiej zacznij jeździć taxi na telefon - bezpieczniej dla Ciebie, a przede wszystkim dla innych!
Pozdrawiam.

PS
całe szczeście że głupota nie boli, bo większość populacji ludzkiej cały czas wyła by z bulu.

Luker
Gość
Wysłany: 2004-09-08, 08:24   

To moze powiedz mi jak nagwintowac otwor na wachacz 110 km od domu bez narzędzi , bez gwintownika? Moze znasz jakis sposob na zrobienie tego zestawem kluczy plaskich oczkowych????
Pozdrawiam

blaz
Gość
Wysłany: 2004-09-08, 09:51   

Luker po prostu kup gwintownik albo zgłoś sie do blaza który kupił bo mu sruba ciężko sie wkręcała i nierówno tak jakoś i napraw to szybko!

Wojtuś D
Gość
Wysłany: 2004-09-08, 17:57   

w wachaczach zdaje sie jest gwint drobno zwojowy.mam racje?jesli macie gdziek upic takie gwintowniki- to po sprawie, a jak nie, to zostaje wiertarka i wzmacniana srube ze zwyklym gwintem wsadzic i nakretke od gory zakrecic.

poz

blaz
Gość
Wysłany: 2004-09-08, 20:34   

śruba w wachaczach to M12x1.5 czyli gwint taki jak w nakrętkach kół. Gwintownik to nie problem ja kupiłem w 3 sklepie w któreym pytałem-to chyba niezle. koszt ok 35zł-zależnie od jakości, ale lepiej dopłacić i mieć na przyszłość niż przegwintować raz i wywalić-no trzeba pamietać że w zestawie powinny być 2 gwintowniki: Ścierak i gładzik:). A najważniejsze to żeby śruba miała odp. twardość (10.9) bo może pęknoć lub sie urwać!

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-09-08, 21:56   

w zestawach powinny być 3 gwintowniki :)

Olek
Gość
Wysłany: 2004-09-08, 22:40   

A najważniejsze to żeby śruba miała odp. twardość (10.9) bo może pęknoć lub sie urwać!
Nabita na łbie 10.9 to jest wytrzymałość, więc większa też może być. Im większa tym droższa ;)

Luker
Gość
Wysłany: 2004-09-09, 08:18   

Fakt , to ze maske mozna otworzyc recznie bez uzycia linki wie chyba kazdy kto chociaz raz mial do czynienia z ekipa remontowa na zlotach... :P

blaz
Gość
Wysłany: 2004-09-09, 08:19   

10.9 to twardość nie wytrzymałość a dostanie większej niż 10.9 graniczy z cudem..nawet nakrętki ciężko jest kupic

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2004-09-09, 08:30   

Tak się delikatnie wtrącę...
Luker napisał:
"A ostatnio krzywo wkrecilem srube od wachacza i gwint sie spieprzyl , sruba trzyma w polowie . Jestem ciekaw ile wytrzyma - 140 km/hjuz bylo , wiec jeszcze troche potestuje ..."
a później jak mu ktoś uwagę zwrócił to się oburzył i napisał:
"To moze powiedz mi jak nagwintowac otwor na wachacz 110 km od domu bez narzędzi , bez gwintownika? Moze znasz jakis sposob na zrobienie tego zestawem kluczy plaskich oczkowych????"
Drogi Lukerze (dobrze odmieniłem?) Jeśli masz awarię to te 110km wolniutko przejechać na źle skręconym wachaczu można - sam tak zrobiłem jak mi śruba pękła i dało się ją doraźnie na 2 mm wkręcić - ale prędkość nie przekroczyła 30km/h. Ale Ty napisałeś, że jechałeś 140km/h i masz zamiar jeszcze tak jeździć - więc wybacz - ale każdy w miarę normalnie myślący człowiek uzna to za kompletną głupotę i skrajny brak odpowiedzialności - gdyż nie tylko sobie możesz dużą krzwydę zrobić, ale niestety przy okazji także komuś innemu. Więc nie oburzaj się tylko zacznij myśleć.
Pozdrawiam

Luker
Gość
Wysłany: 2004-09-09, 08:58   

O ile przczytales i zrozumiales to srube wkrecilem do polowy i wahacz jedynie mogl poruszac sie w gore i dol , jednak to , ze wkrecilem ja pod katem spowodowalo , ze nie powinno sie nic dziac.
Wiadomo , ze pewnosci nie ma , ale wczesniej jechal za mna staruszek i stwierdzil , ze jest OK! Dlatego nie przejmowalem sie . Z reszta srube wkrecilem na chamaile sie dalo i konkretnie trzymala...

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2004-09-09, 11:21   

Normalnie brak slow.......:(

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi