Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1,1] Czy mozna regenerowac amortyzatory???
Autor Wiadomość
Adamek
Gość
Wysłany: 2004-08-25, 17:02   

Proszę podaj symbole tych na przód (a nie takie bodajze ...) bo zrozumiałem, że to nie są wkłady (mam wkłądy za 95zł) tylko cały kompletny amor do założenia mu kielichów, sprężyny, odbojnika i finał - mocowania jako kol.McPher.

Daniel "Muffi
Gość
Wysłany: 2004-08-25, 18:38   

Jest na stronie dzial INNE/TUNING tam macie opisane patenty, jak wsadzić wkłady bez i z cięciem sprężyn

Bobi
Gość
Wysłany: 2004-08-26, 07:34   

Oczywiscie chodzi o caly amortyzator
(nie wklad !!!) Symbole to A029 i A030.

Bobi
Gość
Wysłany: 2004-08-26, 07:36   

Nie pamietam ktory symbol oznacza przedni a ktory tylny - przepisalem to z kart gwarancyjnych.

Pelu
Gość
Wysłany: 2004-08-26, 23:46   

Rav czy możesz mi napisac numer telefonu do tego gościa z Krakowa co regeneruje amortyzatory?? z góry dzieki. pozdro

Adamek
Gość
Wysłany: 2004-08-29, 20:01   

Nie polecam regeneracji (dolania gęstszego oleju) po przebiegu 140tys.km.
Oglądałem już trochę tych amor. z TrabPolo, ale jak wyjcieknie to dolejesz ponownie.
Olej do amor.
kupisz na stacji benzynowej. Zapytaj do której wysłali w ich hurtowni. Sam sobie dolej. Odkręcić chyba potrafisz ?? To samo będzie tylko, że -100zł.
Ile dolać - he, he - pytanie za 100zł.
Jak masz wagę i nowy amor to już wiesz,
W Krakowie już wie :))

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-08-30, 03:47   

Nie polecam regeneracji (dolania gęstszego oleju)

przecież regeneracja nie polega tylko na dolewaniu oleju...

W Krakowie już wie :))
W krakowie masz na nie 2 lata gwarancji.

Olej do amor.
kupisz na stacji benzynowej. Zapytaj do której wysłali w ich hurtowni. Sam sobie dolej. Odkręcić chyba potrafisz ?? To samo będzie tylko, że -100zł.

no comments...

qba_601
Gość
Wysłany: 2004-08-30, 20:24   

wody z mydlem tez mozesz nalac .....tylko po co ?? eh szkoda gadac

Fikus
Gość
Wysłany: 2004-08-30, 21:37   

bobi mozesz dac namiar na goscia u ktorego kupiles te amory bo w tym tyg mam zamiar nabyc komplet na cale auto

Bobi
Gość
Wysłany: 2004-08-31, 06:49   

Kupowalem je w sklepie w Piotrkowie Tryb. na ulicy Wislanej. Namiary sa w dziale INNE - SKLEPY. Warto zadzwonic i zapytac czy maja akurat 4 szt na cale auto.
pozdrawiam

Olek
Gość
Wysłany: 2004-09-06, 21:05   

Wiecie co, od lipca dopytywałem się we wrocławskim sklepie na Bogusławskiego (ale nie pod 47 z działu "sklepy", tam się dowiecie, że polskich nie ma ;D) o przednie polskie amortyzatory i w końcu są. Najpierw miały być po 15 sierpnia. Dziś sprzedawczyni sama do mnie zadzwoniła, że mogę odebrać. Cena 130zł/szt.

Olek
Gość
Wysłany: 2004-09-07, 17:00   

Przywiozłem ze sklepu nowe przednie amortyzatory do 1.1. Produkcja Statim http://www.statim.pl/ typ A029
Czy ktoś ma z nimi jakieś doświadczenia i może się podzielić opinią?

Może się komuś przyda namiar na sklep
50-023 Wrocław, ul. Bogusławskiego 51
tel. (71) 361-73-70

tomek bajzel
Gość
Wysłany: 2004-11-02, 12:36   

właśnie jestem po regeneracji amorów przednich w 1,1.wykonałem sobie to sam i wcale nie taki diabeł straszny jak go malują.cały koszt regeneracji wyniósł mnie 19,65 pln.+czas ok.jednego popołudnia.przed regeneracją byłem na przeglądzie i lewy wykazał 36% sprawności a prawy coś ok. 65%.po wszystkim pojechałem jeszcze raz przebadać i wyszło obydwa ok. 90%.nie wiem na ile to starczy ale sami widzicie,że się opłaca.służę poradą.

gonzo
Gość
Wysłany: 2004-11-02, 15:43   

no dobra a teraz pytanie za (jak dla mnie) milion dolarow. jak wyjac wklad z kolumny?szukalem na stronie no i tam uczeni w pismie zalecaja wyprodukowanie klucza.wiec stad 2 pytania:
a)czy da sie jakos nieinwazyjnie i bezstresowo wyjac wklad nie posiadając klucza? (zalezy mi na nie rozpieprzeniu tej nakretki a w zasadzie wkrętki)
b)ma kto taki klucz w wawie badz w okolicach?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi