Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1,1] Przekładnia kierownicza
Autor Wiadomość
Grzegorz Pietkiewicz
Gość
Wysłany: 2002-08-21, 08:10   

Witam !

Jak jest z przekładnią kierownicza w Trabim 1.1 ? Bo moja zaczęła nieznośnie strzelać przy skręcaniu i bedę się musiał nią zająć. Zrobiłem wstępny wywiad w sklepie trabańciarskim i niestety okazało się że żadnych części nie dostane, tylko całą przekładnię, a chcą za nią sporo :(. Po szrotach w okolicach Wrocławia nie ma co pytać - 601 owszem ale trabanta polo dawno nie widzieli. Czym różnią się przekładnie w 1.1 i 601, bo czytalem że coś w nich zmienili ? Czy w razie czego będę mógł spasować potrzebne części z 601 ?

Pozdrawiam - Grzesiek P.

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2002-08-21, 16:56   

A czy to czasem przeguby nie strzelaja?

[%sig%]

Grzegorz Pietkiewicz
Gość
Wysłany: 2002-08-22, 07:19   

A czy to czasem przeguby nie strzelaja?
Nie to nie przeguby, bylem z tym u znajomych mechanikow, poogladali i mowia ze przekladnia. Nie chce im dawac do rozbierania, nie majac czesci, a 601 na szrotach widywalem, wiec mysle ze i cala przekladnia by sie znalazla. Tylko czy pasuje ?

Adamek
Gość
Wysłany: 2004-08-24, 11:17   

No cóż - są takie zgrzyty gdy Trab 1.1 jest podniesiony i koła mu wiszą. Dotyka się ręką obudowy maglownicy i wiadomo już jest skąd pochodzą. Ponadto widać jak się spojrzy od koła (tu dopisz od którego L/P), a pomocnik rozpoczyna skręt kierownicą, to listwa się zadziwiająco pięknie wysoko unosi ku górze. Hej, a "nówka" i montarz za - 480zł.
Pomocy w regeracji proszę.

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2004-08-24, 17:44   

Już parę razy pisałem o maglu ale niech tam(WYSZUKIWARKA!!!!!) Magiel od 601 NIE NADAJE się do 1.1 W maglu zużywają się tulejki Trzeba wyjąć magiel zanieść do warsztatu ślsarskiego i poprosić o dotoczenie tulejek Magiel prosto się rozbiera gorzej z wyjęciem go z budy Potem tylko zbieżność i w drogę Mnie dorobienie tulejek i złożenie kosztowało 80 zł Sam wyjąłem sam włożyłem A i 30 zł zbieżność

Adamek
Gość
Wysłany: 2004-08-25, 12:05   

Z czego wytoczyli te tulejki. Czym obtoczyli wałek - maglownicę - bo są już w niej wrzery. Ile to km wytrzymało ??? Szukam w historii i nie znajduję.

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-08-25, 13:01   

Magiel od 601 NIE NADAJE się do 1.1

jak to się mówi - jak się popieści to się zmieści i z tego co mi wiadomo jeden kolega z Katowic ma przekładnie z 601 co wymagało wiele przeróbek ale plus jest ten, że ma mnijszy promień zawracania teraz

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2004-08-25, 19:24   

Z czego wytoczyli tulejki ?
Nie wiem Podejrzewam że z brązu albo mosiądzu
Czym obtoczyli wałek ?
Nie musieli nie było wżerów
Ile pracuje?
Od marca
Zero luzu wszystkie osłony założone towotu fool i na razie jest goot

Bobi
Gość
Wysłany: 2004-08-26, 07:40   

Koszt zregenerowanej przekladni to ok. 200 zl (stara wtedy oddajesz).Nowa - szkoda gadac ...

Adamek
Gość
Wysłany: 2004-08-26, 16:27   

Kudyba - Magiel mam w ręku i było proste, ale ten tego nie rozbierałem go. Jak Ty rozbierałeś i składałeś sam to wiesz co było dane - brąz czy mosiądz, a może jednak tworzywo na tulejki - a skąd, w jakim warsztacie i jadę tam z Lublina regenerować - bądź Kolegą ??

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2004-08-26, 20:11   

Jestem z Kraśnika Ale mam prośbę Pisz na meila bo admin znowu mnie zjedzie Orginalne tulejki były z tworzywa(jakiego?) Mnie dorobił w FŁT 1 z ( ???) Może brąz może mosiądz Ważne że pracują Znam gościa ma warsztat prv sporo ludzi u niego coś robi bo jest dokładny Jeśli chcesz spytam go jutro czy jest wolny wezmę numer telefonu wyślę Ci na mejla i dogaduj się

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2004-08-26, 20:57   

A pisałem że z 1.1 nie jest taka jak w 601 bo pan Rawski tak pisze w swojej mądrej" książce i ktoś na forum tak mi napisał kiedyś A skoro Kuba piszesz że roboty było dużo więc chyba faktycznie nie pasuje tak od razu?

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-08-26, 22:38   

ja nie napisałem, że pasuje do 1.1 jak silnik 1.3 ale trzeba przerobic parę rzeczy.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi