Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Kompendium wiedzy 600, 601, 353, 1.1, 1.3
Autor Wiadomość
Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2004-08-25, 11:08   

Witam. Po nieudanej próbie wydania gazetki, odpowiednika niemieckiego "Super Trabi", mam nadal wiele zapału do działania. Do rzeczy: wpadłem na kolejny pomysł, tym razem wyprodukowania czegoś w rodzaju instrukcji-poradnika w którym zawarta byłaby całość niezgłębionej wiedzy tego forum, oraz jego użytkowników. Całość po przesianiu przez gęste sito kilku "redaktorów" odpowiedzialnych za poszczególne działy wymienione w tytule, lub "poddziałów" (niektóre naturalnie łączyłyby się ze sobą, np usprawnienia, modyfikacje wnętrza, tuning i inne, pomysłów mam wiele), odrzuceniu obelg i ewidentnych bredni, możnaby ułożyć w zgrabnego pdf-a ze spisem treści, o intuicyjnym układzie, którego każdy mógłby sobie wydrukować, oprawić i wozić po świecie w trabie. Byłoby to wygodniejsze od "opcji szukaj" i zadawania po raz nty tych samych pytań... Dla leni można by sprzedawać oprawioną wersję "po kosztach produkcji", dystrybucja w formie elektronicznej byłaby oczywiście darmowa. Pytanie: czy znajdą się ludzie wśród uznanych autorytetów tego forum, gotowi poświęcić swój prywatny czas na przeczytanie i podzielenie ogromu materiałów. Oczywiście zapytać należy również "władze" forum, czy udostępnią całe archiwum. Myślę, że gra warta jest świeczki, można by dodać fotografie, rysunki, wszystko dokładnie opisać; wiemy jak niedokładne i dalekie od praktyki są wydawnictwa poświęcone obsługi i naprawie naszych autek. Czekam na opinie, pomysły i może jakieś deklaracje/?/. Pozdrawiam!

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-08-25, 13:05   

myślę, że bybłym chętny się podjącć współpracy choć chyba 'uznanym autorytretem' nie jestem :)

marmoore
Gość
Wysłany: 2004-08-25, 15:17   

moge sie dolaczyc , choc tez autorytetem nie jestem, ale moge w sprawqach tworczych i technicznych pomoc.

Kornel
Gość
Wysłany: 2004-08-26, 16:51   

no jezeli mozna to chetnie pomoge. ile nie wiem ale ...

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2004-09-15, 09:17   

Próbowałem skontaktować się z administratorem forum. Bezskutecznie. Nie odpowiada ani na maile, ani na wiadomości prywatne. Może trzeba im wysłać podanie w dwóch egzemplarzach z trzema zdjęciami?

Pozdrowienia dla administratorów!

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2004-09-15, 11:45   

Odpowiada jak ma czas.

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2004-09-15, 11:55   

A przy okazji odpowiem tutaj. Problem jest w tym, ze aby wyslac Ci potrzebne materialy musialbym napisac odpowiednie skrypty aby to mialo rece i nogi. A na to potrzeba czasu. Do tematu moge wrocic co najwczesniej po spotkaniu w skierniewicach/nieborowie (lub na nim jezeli bedziesz).

Co do praw autorskich - tu nie ma problemu - forum jest publiczne (ale trzeba zaznaczyc autora).

Pozatym moim zdaniem lepiej by to bylo zrealizowac w postaci FAQ (ktory wczesniej mielismy) niz osobnego dokumentu. FAQiem mial sie zajac Toudy, z tym, ze jak zwykle dalem d... i nie miałem czasu ruszyc tematu.

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2004-09-15, 12:13   

Dzięki, tego mi było trzeba ;-)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi