Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Tłumik 1.1
Autor Wiadomość
Poznaniak
Gość
Wysłany: 2004-08-25, 03:03   

Witam
Słyszalem kiedys ze ktos ma namiary na jakiegos fachowca który robi jakies wypasione, wszystko wyliczone itp.itd tłumiki do trabanta 1.1
Ps. Zna ktos jakis adresik gdzie mozna kupic jakis dobry wydech ale nie zaden głosny.
Pozdrawiam Paweł

RAV
Gość
Wysłany: 2004-08-25, 07:26   

W Krakowie są tacy fachowcy:na ulicy Lindego koło Fugazi-specjalizacja Bosal oraz przed Skawiną.Osobiście zamierzam wykonać układ na Lindego.Ale katalizator zostanie ;-) DDR!

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2004-08-25, 07:32   

Żeby mieć cichy wydech wystarczy chyba nic nie przerabiać. W polóweczkach jak jest wszystko ok ustawione i wydech nówka to chodzą prawie jak melex ;o)

Luker
Gość
Wysłany: 2004-08-25, 12:28   

No dołączam sie do pytania , z tym , że potrzebuje jeszcze kolektor wydechowy rurowy. Tak , żeby po zmianie na 1.3 spisywał się równie znakomicie...

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-08-25, 12:58   

Ale katalizator zostanie ;-)
Oj Wacek... po cóż Ci ten katalizator??

Adamek
Gość
Wysłany: 2004-08-25, 13:06   

Muszę doklejać migomatem 2 wzmocnienia do pierwszego tłumika (usztywnia rozgrzaną rurę) - patrząc od dołu, mały katowniczek 15/15 z glachy 2mm i kleję go rura do grzbietu tłumika.
Drugi tłumik - tu blacha 10/15 ok 2mm od grzbietu przy wlocie tłumika do rury od strony zewnętrznej na zakręcie (tylko odprowadza ciepło - to radiator), następna blacha przy wylocie na tłumiku od strony zbiornika. Musi tak być jak się jedzie 120-130km/h przez 2-3 godziny - więc bez śmiechów
Na łącza grafitowy smar, całość olejna miniowa (pomarańcza na 3 dni) potem najazd na zestaw, podpięcie, skręcenie uszczelnień.
Tłumiki wytrzymują latami, a niestety wcześnij upala się cienka rura od kolektora.

Aleksander
Gość
Wysłany: 2006-01-03, 12:35   

Ja bym chciał się zapytać Poznańskich trabanciarzy gdzie mogę dostać jakieś elementy tłumika w Poznaniu :) Albo cały tłumik.. albo gdzie by mi zaspawali rurę wydechową w Poznaniu :D:D bo zrobiłem sobie zestawem naprawczym (taśmą alu) ale mi ją rozerwało ;P

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi