Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
poczatkujacy
Autor Wiadomość
Arek Zaorski
Gość
Wysłany: 2004-08-23, 21:31   

Witam
mam 17 lat i od poczatku wakacji posiadam Traba a wlasciwie 3 Traby:)
wlasnie koncze remont i mam kila drobnych problemow:
1. na slupku obok skrzynki z bezpiecznikami jest cos co wyglada jak oprawka zarowki, ale zadna zarowka nie chce mi tam wejsc. co to za ustrojstwo i jakie ma zastosowanie??
2. jakie bezpieczniki powinno sie zakladac na poszczegone obwody? poki co wszedzie mam 16 amper
3.Czy Trabant posiadal swiatla dlugie?? esli tak(lub nie:)) to jak je podlaczyc?
4. gdzie mozna dostac biale klosze kierunkow i lamp tylnych i czy sa one zgodne z przepisami?

Jesli ktores z tych pytan jest oczywiste to przypominam ze jestem poczatkujacym:)

Mateusz / Majster
Gość
Wysłany: 2004-08-23, 21:37   

To obok skrzynki z bezbiecznikami to jest gniazdko niewiem gdzie dostać takową wtyczk. Teraz się wszystko stosuje pod gniazdo zapalniczki a kiedyś widowcznie było inaczej.
A bezbieczniki powinny być wszystkie 8A (chyba że masz jakies inne ustrojstwa które potrzebuja nadprądówki o wyszej wartości )
Tak, trabant posiada światła długie włacza się je poprzez pociągnięcie do siebie tego patyczka od kierunkowskazów ( przeciwnie do klaksonu) a jesli nie działają to może popalone żarówki, zespawane styki w przekaźniku, pomylone lub brak kabli itp. może być wiele przyczyn.

Pozdrooo Mat

Grzesiek N.
Gość
Wysłany: 2004-08-23, 21:51   

klosze motirex

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-08-24, 00:50   

3.Czy Trabant posiadal swiatla dlugie?? esli tak(lub nie:)) to jak je podlaczyc?

niechciałbym być nie miły ale to pytanie jest troche nienamiejscu...

ma światła długie, krótkie, postojowe i nawet osobne światła postojowe dla lewej strony a nawet ma SILNIK!! i to całkiem nie głupi! :)

Arek Zaorski
Gość
Wysłany: 2004-08-24, 09:51   

ma światła długie, krótkie, postojowe i nawet osobne światła postojowe dla lewej strony a nawet ma SILNIK!! i to całkiem nie głupi! :)

od niedawna moj ma nawet cofania:) a jesli chodzi o dlugie to w instrukcji wyczytalem ze ma ale czego bym nie nacisnal to swiecily tylko krotkie i postojowki... myslalem ze moze mam jaks zubozala wersje czy cuś

marmoore
Gość
Wysłany: 2004-08-24, 11:35   

powinien miec nawet awaryjne:-)

Adamek
Gość
Wysłany: 2004-08-24, 11:55   

Witaj Arek. Musisz zaopatrzyć się w książkę serwisową Trabanta (którą znajdziesz na Allegro) i starannie ją przeczytać. Inaczej trudno bedzie się porozumieć - bo tam jest minimum wiadomości i nazewnictwa sprzętu.

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2004-08-24, 17:35   

do długich jest jeszcze potrzebna ta puszka koło bezpieczników w środku jest cewka i działa toto jak zworka od dzwonka po podciągnięciu "Patyczka" od kierunków słychać pyknięcie To ta zworka Ta puszka jest szara siwa albo jaka chce Tam lubi spaść sprężynka i też nie będzie zmiany

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-09-04, 23:34   

albo się lubi ta puszeczka spier... mi się spier... i nie działało przełączanie długich.

Stare trabanty miały nożny przełącznik długie/krótkie.
Stare znaczy te troszkę starsze i chyba jeszcze najuboższe wersje 6V.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi