|
<B>Kicha pomocy </B> |
| Autor |
Wiadomość |
Mateusz / Majster
Gość
|
Wysłany: 2004-08-22, 22:17
|
|
|
Witam! Moj trab jak się nagrzeje na trasie i wjade do miasta to kicha szczela pierdzi co się z tym dzieje?? Nawet niewiem jak to określić ? Proszę o wytłumaczenie tego zjawiska :-*
Może to gaźnik może zapłon?
Pozdroo |
|
|
|
 |
kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
|
Wysłany: 2004-08-23, 00:46
|
|
|
może samozapłon?
może masz luźny pasek i się przegrzewa lub niewłaściwe świece, lub zrypany zapłon, lub duuuuuuuuuuuuuuuuużo syfu na cylindrach co pogarsza chłodzenie. |
|
|
|
 |
Mateusz / Majster
Gość
|
Wysłany: 2004-08-23, 09:38
|
|
|
Takie coś nigdy nie występowało. Pojawiło się jakiś 1 miesiąc temu. Czy zapłonj może się tak szybko rozlegulowac ? Pasek napewno nie jest zaluźny, bo był ostatnio naciągany przy wymianie alternatora. Na tych świecach jeżdze już pare lat i są czyste i ok. A ten syf na cylindrach zkąd by się miał wźiąsc ?>
Pozdrooo Mat |
|
|
|
 |
Tomek Ziętek
Gość
|
Wysłany: 2004-08-23, 09:48
|
|
|
Jak jeżdzisz pare lat na świecach to napewno są do wymiany. Z kolei strzelanie wskazywałoby na rozregulowany zapłon, a konkretniej wyprzedzenie zapłonu. Najlepiej ustawić u fachowca który ma do tego lampe stroboskopową. To daje gwarancje że będzie b.dokładnie ustawiony, co jest szczególnie ważne przy zapłonach mechanicznych.
PozDDRawiam |
|
|
|
 |
Zbyszek 601
Gość
|
Wysłany: 2004-08-23, 10:58
|
|
|
| Tylny tłumik!!! Zdejmij i zobacz czy jest lepiej: jak tak, zmień na nowy lub rozbierz i oczyść z syfu. Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Mateusz / Majster
Gość
|
Wysłany: 2004-08-23, 12:41
|
|
|
Dzięki za radę!
Myślę że to ten tłumnik tylni bo świece napewnmo nie.
Pozdrooo Mat |
|
|
|
 |
kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
|
Wysłany: 2004-08-23, 13:03
|
|
|
zmień świece na Isolator M14-225 - szczerze polecam - ja na takich do Zwickau jechałem i było OK.
A syf?? Syf - wyciek spod głowicy i już kurz ma się do czego przylepić... a tam go duuuuuuuuuużo przelatuje.
Oczywiście sprawdź tylny tłumik. |
|
|
|
 |
|
|