Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Szyberdach
Autor Wiadomość
Andrzej
Gość
Wysłany: 2004-08-20, 12:12   

Czesc kochani moi, dawno mnie tu nie było, ale jak to mowia - jak kocha, to wróci. Ma którys z was zamontowany szyberdach w trabancie. Ja pytałem juz fachowca i nie dosc ze mowi ze najtanszy szyberdach bedzie mnie kosztował 460 zł, to w dodatku do trabanta nie da sie zamontowac szybera zeby nie ciekł, bo nie produkuja tak wygietych szyb. Co wy na to? W sumie to jeszcze nie widziałm zeby ktos w polsce miał na zlocie szberdach. No nic piszcie, kto tam co madrego wie.

mefisto666
Gość
Wysłany: 2004-08-20, 12:36   

czesc,wskocz na allegro i wejdz w dział z samochodami , tam wybież trabant i tam są 2 aukcje z trabantami z szyberdachem,ja tez chce wstawic sobie w trampku jak cos znajdziesz to daj znać

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-08-20, 13:01   

w Trabantach były fabryczne szyberdachy.
i były tylko w niektórych 601.

Alan
Gość
Wysłany: 2004-08-20, 19:03   

Ja osobiście nie mam, ale Krzysztof (fioletowy kombi z zapasówką na tylnej klapie) ma założony. Zakłądali mu w jakimś zakłądnie, który się w tym temacie obraca; gdzieś pod Poznaniem, i ponoć nie drogo. Muszę go wypytać co i jak, bo sam mam chrapkę na szyberdach :-D A z tego co mówił, to ŻADNYCH problemów z dachem nie ma: nie cieknie, nie zacina się i nie "słaszczył" mu się dach (jak to u kogoś widziałem).
Coś będę wiedział, to dam znać.

Andrzej Bartczak
Gość
Wysłany: 2004-08-20, 19:11   

ja tez bym se zapodał takie cos jak szyberdach (albo sam szyber:)
pozddrawiam - andrev17 601sdeluxe

MaxXx
Gość
Wysłany: 2004-08-21, 05:37   

ja nie polecam - mam taki polokragly z VW i cieknie jak złoto. Zróbcie jak chcecie ale moim zdaniem jak szyber to tylko oryginał (najlepiej przełozyc caly dach!

RAV
Gość
Wysłany: 2004-08-25, 07:38   

Ja mam oryginalny szyberdach z 2 suwa w "polówce" i nic nie cieknie.To samo Józek B.Kupiony na zeszłorocznym Zwickau za 20 euro.Wszystko to kwestia dokładności montażu. Powodzenia!DDR!

dylu
Gość
Wysłany: 2004-08-31, 14:10   

Mam szyberdach w trabie 1,1 od czerwca, kupiony na szrocie za 45 zł. Żadnych przecieków, kłopotów z montażem. kupiłem go z kawałkiem dachu jakiegoś samochodu. Poszło parę nożyków do wyżynarki, ale jest efekt.Co ważne: dach się dostosował do szyby. Szyber jest mocno skręcony od środka i doszczelniony od góry uszczelniaczem dekarskim (to nie jest silikon). klamka znajduje sie na wysokosci zamków do pasów, więc cały szyber jest na raczej prostej czesci dachu. Jakby co pchne maila ze zdjeciami tego cuda.

Krzysiek "Mutos&
Gość
Wysłany: 2004-09-02, 12:12   

Mam fabryczny - poki co nie cieknie ;)

MaxXx
Gość
Wysłany: 2004-09-02, 17:08   

dupa tam co ma dokładność montażu ja mam perfekcyjnie jak uszczelka stara i między nią a szyba leci... róbcie jak chcecie mi się "akwalung" nad głową nie podoba zresztą słońce przygrzewa

mefisto666
Gość
Wysłany: 2004-09-03, 13:54   

hehe znalazłem w olsztynie nowiutki szyberek do trabanta zapłaciłem 50 zł cały kompletny z uszczelką i srubami

nobel
Gość
Wysłany: 2004-09-04, 20:53   

ja posiadam od reno 18 jest luksus , nic nie cieknie. sam zakladalem . POLECAM

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-09-04, 23:14   

dupa tam co ma dokładność montażu ja mam perfekcyjnie jak uszczelka stara i między nią a szyba leci...

kwestia montarzu.
Co do przygrzewania przez słońce... Trabantowskie oryginalne są przyciemniane i z zewnątrz lustrzane i wcale tak nie przygrzewa.
A jakie ładniutkie od środka :)

Placik
Gość
Wysłany: 2005-03-31, 19:29   

Dziś dostałem w swoje ręce szyberdach kompletny jest taki sam jak ten
Czy da sie go jakoś wmontować do traba?? bo on jest troszke płaski no i nie wiem czy jak wytne dach i okaże sie że nie pasuje to potem bende musiał zmienić cały dach

mefisto666
Gość
Wysłany: 2005-04-01, 21:03   

czesc ja mam taki sam szyberek i on siedział w trabim

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi