|
Dzwignia zmiany biegów w 1.1 |
| Autor |
Wiadomość |
Papryczka2003
Gość
|
Wysłany: 2004-08-08, 20:31
|
|
|
| w moim trabiku mam nie orginalny mechanizm zmiany biegów w kabinie wyglada on podobnie do fabrycznego lecz widac ze jest chamsko powycinana blacha do obudowy drazka i krzywo przykrecony ten cały mechanizm. Mam nowa skrzynie biegów i dostaje konwulsji bo nie wchadza biegi tak płynnie jak bym tego chciał. Czy macie jakas rade czym ewentłalnie mozna zastapic taki mechanizm? z jakiego auta by pasował na tyle aby dało sie go mozliwie w garazowych warunkach przerobic Pablo jak bys miał chwilke napisz mi tez jakas porade pamietam ze ty u siebie przerabiałes juz ten temat dziekuje bardzo i pozdrawiam |
|
|
|
 |
Stanisław Kudyba
Gość
|
Wysłany: 2004-08-08, 21:04
|
|
|
| Witaj Ja (nie Pablo)miesiąc dochodziłem Dostałem orginalne mocowanie w kabinie (jeśli chcesz pisz mam 2 szt)Najpierw odwrotnie zakładałem podstawę i wajcha od biegów właziła mi w wajchę od ręcznego Góra tu gdzie idzie plastyk ma być poziomo nie pochylona do tyłu Poza tym był ścięty kołek w mechanizmie przy skrzyni(w dziale Literatura)nazywa się toto hebel...Na rysunku ten kołek jest oznaczony strzałką Teraz na razie jest gittt Ten hebel...łatwo się wyjmuje Dwie śruby M8 Tyle było u mnie pod kątem braku biegów Acha ktoś pisał że tunel cięgła lubi zkorodować a gdy nie ma do czego przykręcić podstawy drążka to pewnie i biegi giną Mam nadieje że Ci się uda |
|
|
|
 |
Papryczka2003
Gość
|
Wysłany: 2004-08-08, 21:29
|
|
|
| hehe dzieki ja kupiłem nowiutka skrzynie w motirexie razem z nia był nowiutki piesek tzn mechanizm wybierania biegów przy skrzyni mnie bardziej chodzi o to co w kabinie tzn jabłko jego mocowanie biegi mi wchodza nie mam problemów lecz pragne aby odbywało sie to 1 palcem daze do perfekcji chetnie bym kupił cały tunel razem z dzwignia do zmiany biegów moze by ktos miał? |
|
|
|
 |
Paweł Filipczak
Gość
|
Wysłany: 2004-08-09, 19:47
|
|
|
| No przerabialem, ale do skrzyni piatki wiec to ci nie pomoze. Mam natomiast kompletny mechanizm zmiany biegow, tylko nie wiem jeszcze czy chcialbym go sprzedac. Jutro dam znac jezeli Cie to intersuje. |
|
|
|
 |
Stanisław Kudyba
Gość
|
Wysłany: 2004-08-09, 20:06
|
|
|
| A ja wiem że chcę sprzedać dżwignię ,jabłko i całą resztę DO skrzyni Widzisz Papryczka ilu masz oferentów? Wybierać przebierać Powodzenia |
|
|
|
 |
Papryczka2003
Gość
|
Wysłany: 2004-08-10, 07:14
|
|
|
| Bardzo mnie to interesuje napiszcie mi na maila Papryczka2004@wp.pl co by nas na giełde nie wysłali ile sobie cenicie wasze zmieniacze biegów Pablo jak sie zdecydujesz to bardzo prosze tez daj znac w sumie to bym 2 kupił pozdrawiam serdecznie i dziekuje |
|
|
|
 |
Daniel "Muffi
Gość
|
Wysłany: 2004-08-10, 09:48
|
|
|
| są wiadomości prywatne !!!! :) |