Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Dzwignia zmiany biegów w 1.1
Autor Wiadomość
Papryczka2003
Gość
Wysłany: 2004-08-08, 20:31   

w moim trabiku mam nie orginalny mechanizm zmiany biegów w kabinie wyglada on podobnie do fabrycznego lecz widac ze jest chamsko powycinana blacha do obudowy drazka i krzywo przykrecony ten cały mechanizm. Mam nowa skrzynie biegów i dostaje konwulsji bo nie wchadza biegi tak płynnie jak bym tego chciał. Czy macie jakas rade czym ewentłalnie mozna zastapic taki mechanizm? z jakiego auta by pasował na tyle aby dało sie go mozliwie w garazowych warunkach przerobic Pablo jak bys miał chwilke napisz mi tez jakas porade pamietam ze ty u siebie przerabiałes juz ten temat dziekuje bardzo i pozdrawiam

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2004-08-08, 21:04   

Witaj Ja (nie Pablo)miesiąc dochodziłem Dostałem orginalne mocowanie w kabinie (jeśli chcesz pisz mam 2 szt)Najpierw odwrotnie zakładałem podstawę i wajcha od biegów właziła mi w wajchę od ręcznego Góra tu gdzie idzie plastyk ma być poziomo nie pochylona do tyłu Poza tym był ścięty kołek w mechanizmie przy skrzyni(w dziale Literatura)nazywa się toto hebel...Na rysunku ten kołek jest oznaczony strzałką Teraz na razie jest gittt Ten hebel...łatwo się wyjmuje Dwie śruby M8 Tyle było u mnie pod kątem braku biegów Acha ktoś pisał że tunel cięgła lubi zkorodować a gdy nie ma do czego przykręcić podstawy drążka to pewnie i biegi giną Mam nadieje że Ci się uda

Papryczka2003
Gość
Wysłany: 2004-08-08, 21:29   

hehe dzieki ja kupiłem nowiutka skrzynie w motirexie razem z nia był nowiutki piesek tzn mechanizm wybierania biegów przy skrzyni mnie bardziej chodzi o to co w kabinie tzn jabłko jego mocowanie biegi mi wchodza nie mam problemów lecz pragne aby odbywało sie to 1 palcem daze do perfekcji chetnie bym kupił cały tunel razem z dzwignia do zmiany biegów moze by ktos miał?

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2004-08-09, 19:47   

No przerabialem, ale do skrzyni piatki wiec to ci nie pomoze. Mam natomiast kompletny mechanizm zmiany biegow, tylko nie wiem jeszcze czy chcialbym go sprzedac. Jutro dam znac jezeli Cie to intersuje.

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2004-08-09, 20:06   

A ja wiem że chcę sprzedać dżwignię ,jabłko i całą resztę DO skrzyni Widzisz Papryczka ilu masz oferentów? Wybierać przebierać Powodzenia

Papryczka2003
Gość
Wysłany: 2004-08-10, 07:14   

Bardzo mnie to interesuje napiszcie mi na maila Papryczka2004@wp.pl co by nas na giełde nie wysłali ile sobie cenicie wasze zmieniacze biegów Pablo jak sie zdecydujesz to bardzo prosze tez daj znac w sumie to bym 2 kupił pozdrawiam serdecznie i dziekuje

Daniel "Muffi
Gość
Wysłany: 2004-08-10, 09:48   

są wiadomości prywatne !!!! :)

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2004-08-10, 19:34   

Daniel!!RZEPRASZAM!!!! P

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi