|
Deszcze w Małopolsce... Trab przecieka... |
| Autor |
Wiadomość |
MaxXx
Gość
|
Wysłany: 2004-08-03, 17:27
|
|
|
| No coz w trabim najszybciej psuja sie wszystkie "gumki" :) a wiekszosc trabikow ktore widzialem po lakierze miala rozchodzace sie uszczelki, nie mogli w zwickau pomyslec o jakims klinie??? |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2004-08-03, 18:47
|
|
|
Podepnę się pod temat tych deszczów niespokojnych...
Otóż w mojej 601z tylne klosze założone są niestety bezpośrednio na styk bez uszczelek. Głupia sprawa o tyle, że oczywiście bez uszczelki woda lubi sobie wpływać do klosza...
Nie wiecie gdzie szukać arkuszy cienkiej gumy, z której mógłbym sobie wyciąć uszczelki? No chyba, że można gdzieś kupić orginały?
Pozdro |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2004-08-03, 22:28
|
|
|
Witam.
Zamiast arkusza cienkiej gumy poszukaj cienkiego wężyka PCV. Ułożysz w rowku obudowy i przykręcisz klosz - będzie super!
Srednicy nie podaję bo nie pamiętam (okolo 3mm ?). Zapewniam że dobrze uszczelni.
pozDDRawiam. |
|
|
|
 |
Luker
Gość
|
Wysłany: 2004-08-05, 09:45
|
|
|
A ja mam taki klopot. Mi przeciekaja uszczelki przedniej szyby, w rogacg , ale to chyba normalka, chyba olkidem trzeba zapackac, przy szkle i przy blasze. Ale nie o to chcialem zapytac.
Planuje montowanie elektrycznych szyb. Jakis zestawik , albo cuś . I tu pojawia się problem , bo jak szyby są suche , to czasami uszczelka zawija się do wewnatrz drzwi razem z szyba. Nie wypada z tego kanaliku mocującego , ale skutecznie uniemozliwia otwarcie szyby. Ktos stwierdzil , ze moje uszczelki sa po prostu za nowe , ale juz 1,5 roku na nich jezdze( a sa chyba od nowosci...) i nic sie nie zmienia . Ciagle to samo , moze macie jakas rade? Bo po montazu , boje sie , ze spale silniczki od elektryki...
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Daniel "Muffi
Gość
|
Wysłany: 2004-08-05, 10:39
|
|
|
jaki olkit? czy na głowy poupadałiście? czy każdy właściciel Trabanta jest nienormalny? stosuje jakieś olkity? olkitem to sobie możesz rure spustową od sracza zapaćkać, a nie uszczelkę w samochodzie
SĄ DO TEGO SPECJALNE PREPARATY, jak do wszystkiego w życiu, pisałem o tym wyżej
jak chcesz sie zabawić z kobiełką to woreczek po pączkach zakładasz? |
|
|
|
 |
Luker
Gość
|
Wysłany: 2004-08-05, 11:06
|
|
|
| hehe :P ja napisalem o najprostszym , najtanszym i najbardziej partackim(zaraz po silikonie) sposobie , ale nie to bylo pytanie glowne... A co do worka po paczkach , to nie wiem skad ten pomysl , moze to stosowales ??? :P |
|
|
|
 |
Daniel "Muffi
Gość
|
Wysłany: 2004-08-05, 11:08
|
|
|
| nie stosowałem, ale dumałem odpisując Ci jak mozna to najgorzej załatwić :) i wpadł mi pomysł o worku po pączkach z piekarni |
|
|
|
 |
Paweł Filipczak
Gość
|
Wysłany: 2004-08-08, 12:33
|
|
|
Ciagle to samo , moze macie jakas rade? Bo po montazu , boje sie , ze spale silniczki od elektryki...
Przyczyna zawijania sie uszczelek sa krzywe drzwi. Jak wyjmiesz uszczelke to ramka w ktorej siedzi ta uszczelka powinna isc rownolegle do szyby. Jest to bardzo ciezko wyprostowac, mnie sie nie udalo. Zastepczo stosowalem patent z czernidlem do opon. Bardzo dokladnie mylem uszczelki i nacieralem tym czernidlem. Szyby troche tlusta byla, ale po 2krotnym umyciu juz sie nie zatluszczala. Wystarcza to na okolo 2 miesiace. |
|
|
|
 |
|
|