Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[601] Problem z odpaleniem ?????
Autor Wiadomość
Tomek Ziętek
Gość
Wysłany: 2004-07-29, 18:19   

Wymieniłem już prawie wszystko cewki nowe oryginalne, kabelki oryginalne, zawór igłowy, pływaczek, uszczlka komory pływaka, dysze przedmuchane, szczotki prądnicy, wszystko cacy ale niestety nie odpala
Po sprawdzeniu iskry zauważyłem że na jednej jest troche słabsza czego to wina czyżby zapłonu????
A cha instalacja 6 voltowa

Robert "Kojot&am
Gość
Wysłany: 2004-07-29, 18:32   

a spróbuj zamienić kable do świec. znaczy sie zamień je miejscami.

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2004-07-29, 21:08   

A najważniejsze jest KIEDY jest iskra Ja ustawiałem bez rozchylania ciężarków na krzywce 0'05 przed GZZ A w zapołonie ważne też są KONDENSATORY Pozdrawiam
ps Ja ustawiałem sobie zapłon i nie ponoszę odpowiedzialności jeśli komuś rozerwie silnik

Grzesiek N.
Gość
Wysłany: 2004-07-30, 10:24   

Może nie to jest powodem twoich problemów, ale opowiem jak było u mnie. Mój Trabi przy 6-voltowej instalacji prawie wogóle nie odpalał. Po zmianie na 12v - ubyło mu z 15 lat :] i teraz zapala zawsze za pierwszym razem. Za wszystko obwiniam stary akumulator.

Polecam zmianę instlacji. To nie jest takie trudne, a do oryginału zawsze można wrócić po co się męczyć...

P.S.
Po wymianie tłumika końcowego na nowy fiatowski (koszt 10zł) mój Trabi jeszcze lepiej odpala.

pozDDRowienia

Giersu
Gość
Wysłany: 2004-08-05, 10:04   

Witam,

Traba kupiłem przedwczoraj. Już w drodze powrotnej do domu zgasł mi w czasie jazdy. Założyłem, że to brak paliwa.

Tu kukuła nr 1: nalałem za dużo oleju (0.25l na 5 l paliwa). Nie wiem czemu, porypało mi się. Maszyna oczywiście nie chciała odpalić, więc wzięliśmy na hol. Udało się go na holu odpalić i dojechałem jakoś do domu. Tam dolałem jeszcze 5 litórw benzyny, tak, żeby proporcje wyszły w miarę dobre.

Niestety, wehikuł nie chce odpalać. Jak go pomęczę tak z 15 minut, to czasem jakoś tam z bólem rusza. Dymu jest przy tym tyle, że można wytruć pół miasta.

A zatem:
1. W czym może być problem?
2. Gdzie w Trójmieście można to naprawić?

Pozdrawiam,

nowo nawrócony Trabancista

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2004-08-05, 10:12   

Wymieniłem już prawie wszystko cewki nowe oryginalne, kabelki oryginalne, zawór igłowy, pływaczek, uszczlka komory pływaka, dysze przedmuchane, szczotki prądnicy, wszystko cacy ale niestety nie odpala

Sprawdz tylny tłumik... Ja sprawdziłem i... nie poznaję mojego samochodu....

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi