Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Trabant 601 kombi czy sedan
Autor Wiadomość
michael___
Gość
Wysłany: 2005-08-03, 18:01   

Witam
Zastanawiam sie nad kupnem trabanta 601 i mam dylemat czy wybrac wersje kombi czy sedan. Bardzo prosze o rade itp, np wady lub zalety poszczegolnych wersji....
Pozdrawiam

macq
Gość
Wysłany: 2005-08-03, 18:08   

Kombi to bardzo pojemna wersja mam wlaśnie kombi i wchodzi do niego pół tony ziemniaków.Wady... hmm... trudno powiedzieć może klapa koroduje i w zimie zamarza szyba (jak ogrzewania nie ma). Sedan jest mniej pojemny wybór nalezy do Ciebie

wally
Gość
Wysłany: 2005-08-03, 18:46   

sedan ma homologacje rajdowa a kombi nie :)

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-08-03, 20:03   

Juz nie raz bylo o tym na forum :) Zalezy co sie komu podoba.
Kombi - pakowniejsze
sedan - ladniejszy :)
Wybor zalezy od przeznaczenia.

ba
Gość
Wysłany: 2005-08-03, 20:20   

w sedana mzoesz bass tube wstawic i bnie bedzie jej widac a w kombi juz nie [;

z kombi wyjmiesz kanape i masz loze bo fotele sie rozkladaja na amxa i spisz jak w domu :) ( oczywiscie glowa na pokrywie od kola :)

i takie tam
wyboor nalzey do ciebie

Dysiek
Gość
Wysłany: 2005-08-03, 22:08   

Kombi jest znacznie bardziej pakowne i to chyba jedyna na prawde istotna roznica pomiedzy poszczegolnymi modelami. Zastanow sie jak bedziesz uzytkowal autko i sie zdecyduj :)

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-08-04, 10:16   

Drogi ba, czy Ty przypadkiem nie jesteś znajomym mojego teścia?? Jak kupowali samochód, to ktoś mu naopowiadał, że tylko nie kombi, bo notorycznie będzie okradany. Wystarczy, że roleta zaciągnięta i włamanie gotowe, a bez rolety wiadomo...jeszcze częściej. Jeżeli nigdy w życiu nie miałeś kombi, to na pewno byłeś Ty!!! A co do wyglądu?? Kwestia gustu.

Karol "MaxXx&
Gość
Wysłany: 2005-08-04, 19:11   

Proponuje oba :)

A tak na prawde to na poczatek sedana bo:
-jest ich wiecej wiec latwiej znalezc dobry ezgemplarz nie uzywany jako wagon :)
-ktosza powierzchnia uszczelek do ciekniecie :))
-mniej sie brudzi tylnia szyba
aha i dla nie wprawionego kierowcy jak cie tiry wyprzedzaja to w kombi bardziej rzuca ale to zalezy od stanu zawiechy.

Mialem kombi to wiem i jeszcze kiedys kupie ale na razie proponuje ci zgrabna dupeczke sedana

Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2005-08-04, 19:34   

Jeśli nie potrzeujesz koniecznie bardzo pakownego samochodu, ani nie uważasz że jeżdżenie w limuzynie czyni biznesmenem to olej rodzaj nadwozia i lepiej skoncentruj się na stanie technicznym. Bo czy to sedan czy kombi to jak ma chociażby tylko jaskółkę pognitą to jest do... tego... no... kitu! :]

ba
Gość
Wysłany: 2005-08-04, 23:37   

radzieckii ja mam kombi ( i tylko takie bylo mi doradzane ) i jestem bardzo zadowolny z niego tylko chodzimi o estetyke :)
dlatego mysle o glosnikach w oparciu tylniej kanapy :)

kombi ruelz jak by nie patrzec :)
a i jest niewiele wiecej miejsca dla pasazerow w kombi niz sedanie :) i wogoole ;)

macq
Gość
Wysłany: 2005-08-05, 07:05   

ba- ja mam w kombi tube basowa (notabene swojej konstrukcji) i wymiata lepiej niz w sedanie, a że ja widać....

ba
Gość
Wysłany: 2005-08-05, 10:41   

no wlasnie mi chodzi o jej widocznosc :)
nie wiem ale wolalbym ja jakos schowana :) a ze ja mam za fotelami kierowcy juz wolna przestrzen do klapy to u mnie odpada pooki co :)
a plusem sedana jest to ze mozesz miec burdel w bagazniq i niktn nie widzi ( w kombi tez jak masz klape/rolete )

ox koniec na ten temat bo i tak idziemy do niczego :)

Karol "MaxXx&
Gość
Wysłany: 2005-08-05, 15:09   

No fakt korozja tylniej klapy to może być problem ale za to trudniej sie dostać do bagażnika niepowołanym osobom wyposażonym np. w (!) siekiere (polscy kibole potrafia)

Kombi - wiecej miejsca na nogi z tyłu
sedan - wiecej miejsca na głowe z tyłu

michael___
Gość
Wysłany: 2005-08-05, 16:17   

No wlasnie chodzilo mi o to jak to jest z miejscem wewnatrz samochodu, poniewaz nie mialem niestety okazji podrozowac kombi i nie moge porownac z sedanem.
Niestety wydaje mi sie ze kombikow jest mniej w sprzedazy no i moze byc problem ze znalezieniem autka w dobrym stanie.

Karol "MaxXx&
Gość
Wysłany: 2005-08-05, 23:09   

Z poj. Kombik wychodzi podobnie bo tył jest grubszy a co za tym bezpieczniejszy i podłoga jest wyżej

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi