Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Szyby z plexi ?
Autor Wiadomość
Papryczka2003
Gość
Wysłany: 2004-07-22, 20:28   

w moim trabiku mam orginalne szklane szyby sa juz trosze podniszczone i zastanawiam sie nad wmontowanim szyb z plexi pieknie błyszcza leciutkie ale tylko z tyłu bo z przodu w drzwiach szybko by sie porysowały od otwierania co o tym sadzicie? Głupota czy ......

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2004-07-22, 22:18   

Zakładaj!

Newwer
Gość
Wysłany: 2004-07-22, 22:45   

to ciekawy pomysł, a gdzie mozna kupić plexi??, i nastepna sprawa policja moze sie do tego czepiac??, ja bym to zrobił i szyby tylne z plexi przyciemnił wtedy nie ma problemu z policja bo nie widzać ze to plexi, oj ale sie zakręciłem:)))))))))

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-07-22, 23:52   

co do plexi - dach z plexi to fajna sprawa ;P

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2004-07-23, 06:11   

Kiedy zakładasz?

Mateusz / Majster
Gość
Wysłany: 2004-07-23, 09:39   

Witam! Ostatnio byłem się pytać jaka jest cena plexi ( byłem w fabryce plexi Polplast )
I najtańsza jaka była nawet nie przeźroczysta tylko taka mleczno-matowa kosztowała 90zł/m2 !! Nio to ja podzienkowałem i poszedłem. PozDDRawiam

brzydal
Gość
Wysłany: 2004-07-23, 10:15   

Cukier juz tak pomyka.... tył z poliwęglanu wprawdzie ale dla nie-fachowca to tez taka plexi....

Newwer
Gość
Wysłany: 2004-07-23, 11:00   

z poliweglanu???? hmm a gdzie to mozna kupic??

Mr Muzik
Gość
Wysłany: 2004-07-23, 16:56   

Witam
poliwęglan można w zasadzie kupić tam gdzie plexi 9najczęściej), Można też pytać w sklepach budowlanych (tylko nie o ten komorowy - jedynie jednowarstwowy)
Co do rozróznienia to hmm...
Mówicie, że dla niewprawnego oka...
W dniu założenia pewnie tak, ale po miesiącu, trzech, pięciu, roku... Na pewno!!!
Poliwęglan bedzie praktycznie bez zmian, a plexi będzie porysowana jak diabli.
Nie ptrzeba opuszczać szyb, żeby porysować
Wystarczy oprzećsię kurtką i przesunąć, a piasek na drodze...
Szybki do kasków motocyklowych robi(ło) się z plexi, ale jak się nie zmienia szybek (i to dość często)to po krótkim czasie - zwłaszcza w nocy wszystko się tak rozmazuje, że się nie da jechać.
Ja wiem, ze to boczna szyba, ale jak będzie porysowana to też nie będzie ślicznie wyglądać.
Uważam, że lepiej trochę dopłacić (poliwęglan jest droższy) i mieć coś "zawodowego" (Nowe - gładkie klosze reflektorów robią teraz z poliwęglanu)

techno
Gość
Wysłany: 2004-07-23, 18:28   

Witam

Odradzam Ci zamiane szyby szklanej na plexie, cena plexi jest bardzow wysoka i przekracza znacznie cene szyby szklanej, kolejną rzeczą która przemawia na korzyść szklanej szyby jest mocna wrażliwość plexi na porysowania oraz niskie temperatury, więc proponuje się dobrze zastanowić nad zamianą szyby na plexie.

Pozdrawiam
Techno

JaJer
Gość
Wysłany: 2004-07-23, 21:06   

I jeszcze sprawa bezpieczeństwa. O tym jakoś do tej pory nikt nic nie powiedział, ale ... i tu odpukać, w momencie jakiegoś przypadku łamiące się plexi... wolę nawet nie myśleć.

Pozdrawiam i polecam rozwagę.

Papryczka2003
Gość
Wysłany: 2004-07-23, 21:12   

Bardzo wam dziekuje za wszystkie podpowiedzi lecz co zrobic jezeli szyba jest juz troszke stara i porysowana? czy boczne szyby w kombi sa na tyle płaskie ze mozna je wyciac u szklarza? i co z tylna? Czy ten poliwenglan jest podobnie elastyczny jak plexa? Bardzo mi zalezy na szybie tylnej a moze mozna oddac szyby do polerowania? ooooo to jest koncepcja hehe pozdrowionka

Daniel "Muffi
Gość
Wysłany: 2004-07-23, 22:30   

Gdzie wyciać???? Okienną chcesz zamontować? Broń Cie Panie Boszzzzzzzz.

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-07-23, 23:25   

a sprawdzić czy jest prosta to nie problem... masz poziomnice w domu??

brzydal
Gość
Wysłany: 2004-07-24, 08:20   

poliwęglany sa rozne.... i ceny tez
za kawalek na tyl trzeba bedzie zapłacic od 30 do 90 pln
poliweglan jest twardszy, mniej sie rysuje ale duuuzo bardziej niz szyba nie zamgli sie tak szybko jak plexi od slonca ale na szybe? hm... polecam tylko w wersji prowizorka.... ewentualnie tak jak u cukra gdzie szyby WSZYSTKIE byly ciete o 12 cm w celu obnizenia auta... i nic sie innego nie dalo wyczarowac...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi