Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[601] Trabant jednocylindrowy:)
Autor Wiadomość
_sierot_
Gość
Wysłany: 2004-07-21, 11:49   

Witam, mam nastepujacy problem odpalam Traba i pali na 2 cylindry a po jakis 10 sekundach pali juz na jeden i to nie koniecznie ten sam:( Prezczytalem juz wszystkie posty na temat zaplonu i sprawdzilem wszystko o czym byla mowa. Wymienilem kable WN, swiece, cewki, kabel ktory idzie od czujnika przy wale do modulu, dokrecilem magnes przy czujniku i ustawilem zaplon. Niestety dalej bez zmian. Jak sadzicie w czym moze byc problem ?? jak sprawdzic czy modul i czujnik  dzialaja jak nalezy ?? 

Sierot

Sikor
Gość
Wysłany: 2004-07-21, 18:25   

Ja stawiam na gaźnik, może zalewa świece.....

JaJer
Gość
Wysłany: 2004-07-21, 22:53   

Ja tez stawiam na gaźnik. Myslę ze jest po prostu za wysoki poziom paliwa (moze uszkodzony zaworek iglicowy.
Pozdrawiam.

JaJer
Gość
Wysłany: 2004-07-22, 07:46   

Aaaaa, jeszcze jedna b.ważna rzecz - ciepłota świec!
jesli swiece beda nieodpowiednie to moze własnie tak się objawiać. Czyli raz pali, a raz nie.
Jeśli masz właściwe swieczki, wykręc zobacz jak wygladają (ustaw przerwę), wyczyść i ustaw prawidłowo gażnik. Powinno być dobrze.
Pozdrawiam.

_sierot_
Gość
Wysłany: 2004-07-22, 13:01   

Swiece powinny byc dobre uzywam ISKRA F80. Gaznika jeszcze nie sprawdzalem i moze tutaj tkwi problem. Dzieki za rady.
Pozdrawiam

Grzegorz Zalewski
Gość
Wysłany: 2004-07-22, 14:34   

jESLI ZAPŁON ELEKTRONIK TO MOZE ELEKTRONIKA PADLA MIALEM PODOBNIE

_sierot_
Gość
Wysłany: 2004-07-22, 18:16   

Elektronika powinna dziala bo jest iskra na obu swiecach. Raczej jak koledzy sugerowali to gaznik. Tylko jak go dobrze wyregulowac?:p ( nie moge nic znalesc na forum bo nie dziala opcja szukaj:/)

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2004-07-23, 20:38   

Ja w swoim trabie w gażniku regulowałem jedynie poziom paliwa Jeśli masz elektroniczny zapłon to albo jest dobry albo skopany W mechanicznym aparacie można kombinować idlatego w swoim od razu taki założyłem Trochę kłopotów z ustawieniem ale przez 4 lata wszystko grało Elektroniki nie lubię może dlatego A skąd wiesz że iskra jest na obu świecach cały czas?

mtrabant
Gość
Wysłany: 2004-07-24, 23:29   

radze jeszcze sprawdzic dobrze kabel od modulu do silnika bo on jest narazony na wysoka temperature i peka a wtedy cuda sie dzieja. mnie juz dwa razy go zezarlo i trab przerywal dosc dlugo zanim padl calkiem.

_sierot_
Gość
Wysłany: 2004-07-25, 10:32   

Okazalo sie ze jest za wysoki poziom paliwa i zalewalo swiece. Juz wyregulowalem gaznik i jest wszystko w pozadku.Dzieki za pomoc
Sierot

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi