Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Hak do Traba - to problem????
Autor Wiadomość
GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-07-21, 20:53   

Autor: Jerry - wyslij
Data: 2004-07-21 20:37:48

Witam serdecznie. Chciałem założyć hak do Trabanta ale niestety okazało się, że może być z tym spory problem. Nie dlatego, że nie wiadomo jak założyć, ale dlatego, że nie ma gdzie dostać. Może ktoś wie gdzie kupić taki hak (w mazowieckim). A może u kogoś wala się gdzieś po garażu?
Moja 601. 1986.

Autor: Alan - wyslij
Data: 2004-07-21 20:49:51

Jak by co, to ja także proszę o jakiś namiar, gdzie można zdobyć hak do 1.1 (oczywiście z homologacją!)
Alan (Tomek) - Poznań
Blue Polo 1.1 [z białymi napisami na bokach]
CB-8468

------------------------------------------

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-07-21, 20:54   

Najprostsza recepta to poszukac po firmach,
kazda szanujaca sie firma zakladajaca haki powinna miec taki - zarowno wersje do Trabanta z resorem jak i mcphersonem z tylu.

W Krakowie z tym nie ma zadnego problemu...
(a temat nadaje sie na podforum techniczne)

Jesli ktos ma cos do zaoferowania kolegom to prosze uzyc wiadomosci prywatnej

Jerry
Gość
Wysłany: 2004-07-23, 19:29   

Dzwoniłem właśnie do firmy zakładającej haki w Raszynie k. Warszawy. W odpowiedzi usłyszełem "a tam się wogóle hak założy". Kazali przyjechać na cały dzień to może coś wymyślą. Cena ok. 500 zł. (a np. do Renaul Megane 350 zł). Pozdro. Jerry

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-07-23, 20:44   

To poszukaj troche dalej od Warszawy i fachowej firmie...

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-07-23, 21:49   

do Traba bez resora już tak nie pasuje... trzeba przerabiać...

Sergiusz Bytniewski
Gość
Wysłany: 2004-07-24, 18:38   

daj znac wiem gdzie zalozą ci nowy specjalnie do traba za ok 200zł rewelacja ja mam taki

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2004-07-24, 19:21   

Mam prosbe. Jak ktos ma hak typowy do Trabika na sprezynach, to poprosze o zdjecie.

Ja przerabialem hak od wersji z resorem, ale drugi Trabant czeka na hak, wiec chetnie popatrze jak to zamocowane jest.

NatxNatix
Gość
Wysłany: 2004-07-24, 20:36   

Zdjecia nie posiadam ale moze wytłumacze jak to wygląda.Jezeli wiesz jak wyglada haczyk w 126p to bedzie łatwiej to sobie zobrazowac.Po boku haka są łapy do mocowania w sruby które trzymają zderzak do nadwozia.Kula jest przytwierdzona do kolanka jak w kazdym haku ale przedłuzenie tego kolanka montuje sie miedzy wahacze.W poprzek tej przedłuzki ida tez "łapki".

Heniu Portier
Gość
Wysłany: 2004-07-26, 23:13   

ja mialem hak w swojej Sw pamieci kombicy 1.1....zzaraz wyszperam jakies foto podwozia...

Piotrek_dM
Gość
Wysłany: 2004-07-27, 11:32   

ja mam u siebie założony hak-sedan 1.1, przymocowany do podwozia zaraz przy baku, a raczej wzdłoz jego. co do foto to jak pozcze aparat to zfobie i przesle na priva, bo moj aparat po wyjezdzie wakacyjnym sie "popsuł";)))

MaxXx
Gość
Wysłany: 2004-08-03, 17:43   

chyba jednak jest z hakiem do mcpersona troche gimnastyki bo widzialem traba z 1989 ktory zamiast tego mial zalozony resor do tylu i takiz hak

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2004-08-06, 06:56   

A ja tak informacyjnie do któregoś Wartburgowca. Kobitka w warsztacie w Gliwicach oferowała mi hak do Wartburga za 100zł, bo jej leży na stanie. Tylko ja mam już hak. Jak kto ciekawy to podam na priwa dokładniejsze namiary, cena wydaje mi się więcej niż przystępna.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi