Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem Trabi 601...
Autor Wiadomość
Sebastian.P/Mak1
Gość
Wysłany: 2004-04-08, 10:19   

Czesc
Mam problem ostatnio z moim Trabikiem a mianowicie jak sie zagrzeje zaczyna sie dławic i przerywac jak jest zimny jest oki Wykreciłem swiece i jest oki takie jak powinny byc nalocik wrecz wzorcowy.Ale dowiedziałem sie ze moze mam złe swiece tzn mam f95 (podobno dobre sa na zime) polecono mi na lato f100 co wy o Tym myslicie jakie macie w swoich trabikach swiece?Tzn dodam ze kable sa zmienione WN:)

pozDDRawiam

Zbyszek 601delux
Gość
Wysłany: 2004-04-08, 10:48   

Gażnik!
Na zimnym dostaje bogatą mieszankę (włączone ssanie), i chodzi dobrze, gorący silnik - mieszanka uboga (wyłączone ssanie) - gorzej pali. Czeka Ciebie zdjęcie gaznika i czyszczenie/przedmuchanie dysz, a także sprawdzenie poziomu paliwa w komorze pływakowej. Gażnik zdejmiesz od dołu po poluzowaniu alternatora (trudny dostęp), albo po zdjęciu osłony z silnika i odkręceniu kolektora wydechowego (lepszy dostęp). Zakładając gażnik uszczelkę kroćca ssącego posmaruj silikonem, nie będzie ciągnął lewego powietrza. Pozdrawiam!

Sebastian.P/Mak1
Gość
Wysłany: 2004-04-08, 11:42   

Hmm.. gaznik był czyszczony .. nie mam alternatora tylko pradnice:)a co z Tymi swiecemi..??To rocznik 90:)

pozDDRawiam

Zbyszek 601delux
Gość
Wysłany: 2004-04-08, 12:56   

Prądnica w 90'? świec bym nie podejrzewał. Skoro zaczął jeździć gorzej nagle, a nie np. po wymianie świec, sprawdz jednak gaźnik

guma_
Gość
Wysłany: 2004-04-08, 13:38   

gaznik na bank, pewnie cos pokreciles przy nim nie kreciles czasem ta srubka co jest nad zbiornickiem, taka w srodkuhowana ?? U siebie tez mam swiece 95 i chodzi super, protnice mam w roczniku 79 ale w 90 cos tu nie gra ??

Jędrek
Gość
Wysłany: 2004-04-08, 18:33   

co do swiec to racja na lato zawsze zakladalem f100 na zime f95, ale moj trabi jezdzi jeszcze na f95 (nie mam kiedy ich przekrecic), na bank gaznik! tak mi sie wydaje (ale moge sie mylic) ze dostaje za bogata, lub za duzo mieszanki

Sebastian.P/Mak1
Gość
Wysłany: 2004-04-08, 19:08   

Sorki pomyliło mi sie z ta pradnica hihi
a z gaznikiem nic nie mieszałem to samo z siebie sie wzieło... ale juz jest oki doki:)Poprosu Trabi miał kipski dzionek:)))
DZIKI ZA WSZELKIE pomoce techniczne i przepraszam za zamieszanie z ta pradnica :P

pozDDRawiam

Voo Doo
Gość
Wysłany: 2004-04-08, 19:11   

heh sie poprawiłeś. Może on tylko w parzyste dobrze chodzi jutro znowu bedzie coś nie tak hihihih

MaxXx
Gość
Wysłany: 2004-04-08, 20:15   

Seb pytanko troszkę OT: ten Trab na zdjątku to Twój? Sorki, ale jak na kogoś kto miałby tak zajebiście wystylizowane auto zadajesz banalne pytanka ;) Tak pytam, jak będę mógł pomóc to napiszę

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-04-09, 00:29   

Prądnica w 90'?

alternator to też PRĄDNICA! tyle, że prądu przemiennego a nie stałego (jak w starszych Trabach)

DDR

Zbyszek 601delux
Gość
Wysłany: 2004-04-09, 07:27   

alternator to też PRĄDNICA! tyle, że prądu przemiennego a nie stałego (jak w starszych Trabach)

Od dziś zaczynam wszystkim mówić że mam w trabancie dynamo, albo turbogenerator....

Trzymajmy się nomenklatury, bo alternator to alternator, a prądnica to prądnica!

Heniu Portier
Gość
Wysłany: 2004-04-09, 08:08   

witam!!!tez mam ten sam problem :) tylko w mniejszej skali....
dosc drastycznie mi dokuczyl wczoraj na trasie,iedy nie dosc,ze nie moglem sie "napedzic"powyzej 85km/h to jeszcze spalil m 8.5 litra na 100 :-( ((
Tak jak mowil Zbyszek....zobacz gaznik......slyszalem tez o tym,aby zmienic swieczki na te o symbolu 100 i zdjac metalowa oslone silnika,zeby temperatura silnika o te kilka stopni spadla :))

Voo Doo
Gość
Wysłany: 2004-04-09, 22:46   

od kiedy alternator wytwarza napięcie zmienne?? I czym to uzasadniasz?? Gdzie tam są filtry które zmieniają to rzekome zmienne na stałe do zasilania auta. to co z akusia jest stałe a z alteranora już zmienne tak??

Voo Doo
Gość
Wysłany: 2004-04-09, 22:56   

przepraszam zwracam honory oto definicja: Alternator, prądnica prądu zmiennego z układem prostownikowym. Stosowana w samochodach do zasilania instalacji elektrycznej oraz ładowania akumulatora podczas pracy silnika. Obecnie alternatorów używa się coraz częściej, ponieważ są znacznie lżejsze od prądnicy prądu stałego i zdolne do oddawania maksymalnego prądu już przy niewielkiej prędkości obrotowej wirnika.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi