Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
olej .... , a nie mixol :)
Autor Wiadomość
Skazoo
Gość
Wysłany: 2002-09-03, 22:14   

Bujam się na mixolku, 1:33 bo docieram silnik, ale tak w zasadzie chciałem przejść na jakiś syntetyk.... . Tylko jest mały problem bo na stacjach mają z reguły albo castrola (minerał 1L 30zeta) albo mobila (syntetyk 1L 40zeta). Słyszałem o innych olejach ale nie mogę ich napotkać. Gdyby ktoś znał lokalizację i cenę oleju syntetycznego do dualsuwa w wawie to byłbym bardzo wdzięczny za namiary.
Wielkie dzięki za zainteresowanie tematem :)

[%sig%]

Mally2105
Gość
Wysłany: 2002-09-04, 09:14   

Koles jezdzi na polsyntetyku statoil,cena okolo 25 zl za litr.rozebral silnik po 50 czy 60 kkm i nagar taki mieciutki ,ze pod palcem schodzil.W zasadzie nie nagar,tylko jakies takie miekkie cos.W kazdym razie jak sie oderwie z tloka,to sie rozetrze,a nie porysuje.
Pozdrowki

Topik
Gość
Wysłany: 2002-09-06, 08:25   

Polecam MIXOL 2 T Mix, pólsyntetyk z Orlenu, w zupełności wystarczy do 2 takta!
Pozdrawiam >robek< Trabi "Blue Rocket" 86r. W-wa

Michał Olejniczak
Gość
Wysłany: 2002-09-06, 09:54   

Ja też nawet ostatnio jak byłem w trasie ojca autem to na każdej stacji orlenyu gdzie tankowałem (było ich trzy;-)) pytałem i nikt o czymś takim nie słyszał, a na jednej to mieli całą ścianę zawaloną różnymi olejami i nic. W Gdańsku też nikt oczymś takim nie słyszał.
Pozdrawiam

Topik
Gość
Wysłany: 2002-09-09, 09:33   

Panowie !

To fakt że Mixol 2TMix jest rzadkoscią ale jest.Ja dogadałem się z goścmi ze stacji Orlenu i zamówili mi kilka litrów.Do zobaczenia w Skierniewicach!
(Trabi Blue Rocket-charakterystyczna rejestracja WWER601) to pogadamy na temat naszych ukochanych wozów!

Pozdrawiam >robek< TRabi Blue Rocket 86 r

Skazoo
Gość
Wysłany: 2002-09-09, 10:25   

Właśnie trafiłem na olej syntetyk firmy Quaker State (30 zeta litr) może to i dużo ale patrząc na możliwą poprawę spalania (nawet niech to będzie 0,5 litra na 100 km) to będę do przodu a na pewno silnik będzie mi wdzięczny za syntetyk :)
pozdroofko :)

[%sig%]

Skazoo
Gość
Wysłany: 2002-09-09, 10:29   

Heh zapomniałem dodać gdzie to można kupić (olej) Warszawa ul.Burakowska 14 (za klubem czarny kot, zaraz przy rondzie babka) stacja obsługi pojazdów czynna pn-pt 8-18 sb 8-14 (poza dwusówami mają sporą gamę olejów do czterosówów).
Postaram sie wrażenia z eksploatacji na bieżąco publikować w tym poście :))

[%sig%]

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi