|
reanimacja: silnik 601 |
| Autor |
Wiadomość |
Sebastian
Gość
|
Wysłany: 2002-11-20, 18:02
|
|
|
Witam.
Mam problem i mam nadzieje, e ktos znajdzie nan recepte.
Po przekreceniu kluczyka w stacyjce silnik nie wydaje zadnego dzwieku - nawet nie "chelcha". Co prawda przez pol roku nie byl odpalany ale powinien chociaz sie troszeczke odezwac. Swiece wymienilem (Iskra) beznyny mam 4 litry wiec powinno starczyc na rozruch. Nie wiem o co caman.
Prosze niech ktos mi pomoze.
Pozdroofka for all.
[%sig%] |
|
|
|
 |
Paweł Filipczak
Gość
|
Wysłany: 2002-11-20, 18:03
|
|
|
Akumulator padniety.
[%sig%] |
|
|
|
 |
Sebastian
Gość
|
Wysłany: 2002-11-20, 18:20
|
|
|
nie jest padniety.
alarm dziala swiatla dzialaja itd wszystko ok.
Aku naladowany jest na maxa na prostowniku ponad 2
wiec przyczyny nalezy szukac gdzie indziej..
[%sig%] |
|
|
|
 |
gRZEGORZ kARCZEWSKI
Gość
|
Wysłany: 2002-11-20, 22:11
|
|
|
| wal jebnoł |
|
|
|
 |
Michał Olejniczak
Gość
|
Wysłany: 2002-11-21, 08:16
|
|
|
Nie koniecznie, ja miałem taki przypadek jak miałem niedokręconą klemę. Wszystko działało a nie kręcił. Dokręciłem klemy i jest git
[%sig%] |
|
|
|
 |
Sebastian
Gość
|
Wysłany: 2002-11-21, 16:09
|
|
|
hm... klemy sa nowe dobrze je przykrecilem a plusa to musialem mlotkiem potraktowac zeby wszedl... wiec to chyba nie przez to... wszystko by w takim razie wskazywalo na wal?? (a mialobyc tak pieknie :( )
[%sig%] |
|
|
|
 |
Paweł Filipczak
Gość
|
Wysłany: 2002-11-22, 18:17
|
|
|
No jak mlotkiem walnales w plusa, to na 99% rozwaliles akumulator. A konkretnie cele oderwales od innych.
[%sig%] |
|
|
|
 |
Zbyszek W
Gość
|
Wysłany: 2002-11-22, 23:30
|
|
|
Kochani, doslownie 10 minut temu wlasnie zatarlem swojego trabiego, na amen. Moge krecic kluczykiem ile wlezie. Cale szczescie mam drugi motorek i jutro bedzie odpalony.
Z takimi objawami spotykalem sie kiedys jak probowalem odpalic trabiego po dluzszym postoju. Normalnie przyrdzewial wal i rozrusznik nie dawal rady go obocic. (SILNIK NIE BYL ZATARTY) recznie na chama go obrucilem i bylo ok. Musisz sprawdzic. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Jędrek
Gość
|
Wysłany: 2002-11-23, 18:15
|
|
|
| sprawdz instalacje, miernikiem prawdz kable dochodzace do rozrusznika, potem rozrusznik. ja tak mialem jak mi sie rozrusznik sypnal, niewyzebil sie i go zakrcilo:) nieodzywal sie. czy po przekreceniu kluczyka swieci ci kontrolka (czerwona na dole licznika?) |
|
|
|
 |
Sebastian
Gość
|
Wysłany: 2002-11-23, 20:35
|
|
|
Tak swieci sie i to mocno.
A po przekreceniu kluczyka slychac "tyk" i nic wiecej.
Slyszalem, ze prawdopodobnie alternator sie zje...psul :(
I tu wlasnie mam kolejne pytanie ile kosztuje uzywany alternator?
[%sig%] |
|
|
|
 |
Sebastian
Gość
|
Wysłany: 2002-11-24, 19:21
|
|
|
Jak dzisiaj probowalem go odpalic na pych to przejechal 15 m. tylko ze probowalem na jedynce. Tylko tak jakby nie bylo mocy lub benzyna nie dochodzila. nie bylo tego charakterysrtycznego odglosu tylko cichutko i spokojnie. Moze jutro sprobuje go na dwojce odpalic.
[%sig%] |
|
|
|
 |
Sebastian
Gość
|
Wysłany: 2002-11-25, 09:55
|
|
|
Niedlugo wymienie rozrusznik i dzisiaj a najdalej jutro sprawdze pradnice.
I poinformuje o wynikach.
[%sig%] |
|
|
|
 |
Sebastian
Gość
|
Wysłany: 2002-11-26, 15:43
|
|
|
Nio stal dlugoto fakt... w 601 jest chyba pradnica nie?? (85r) O kurku pamietalem wiec paliwo dochodzilo. Tylko jak juz wspominalem nie odpalil do konca tylko pochodzil toche cichutko i stanol na dwojce dzisiaj bylo to samo. a obrotomierz nawet nie drgnal :( Jedni mowia ze to pradnica drudzy ze rozrusznik a jeszcze inni ze elektryka, i obawiam sie ze kazdy z nich moze miec racje :((
[%sig%] |
|
|
|
 |
Sebastian
Gość
|
Wysłany: 2002-11-26, 19:31
|
|
|
W baku jest ok 4 litry. Jesli chodzi o kranik i przewody to sa chyba w porzadku. A to takie male po prawej stronie z tymi diodami zaczynajace sie od zielonych a koncza na zoltych diodach to nie obrotomierz?? Jak sie przekreci kluczyk to na ulamek sekundy swieca sie wszystkie.
[%sig%] |
|
|
|
 |
Zbyszek W
Gość
|
Wysłany: 2002-11-27, 20:26
|
|
|